La Fira de Sant Nicolau, en forma vint anys després de la seva recuperació

L'humorista osonenc Peyu va posar una nota humorística en el pregó d'inici de la fira del Mallol, que continua aplegant gent de la Garrotxa, però també de les comarques veïnes

Redacció
08 de desembre del 2013
Espectacle amb aus rapinyaires durant la Fira de Sant Nicolau Foto: Martí Albesa

El Mallol va celebrar els dies 6 i 7 la Fira de Sant Nicolau coincidint, com cada any, amb el pont de la Puríssima. Amb l’ajuda del bon temps, centenars de persones van tornar a passar per la Vall d’en Bas per transportar-se a l’edat medieval, gràcies a les representacions d’oficis ja desapareguts, i van poder tastar plats típics de la Garrotxa i la Vall d’en Bas.

Un dels plats forts de l’edició d’enguany va ser el pregó, a càrrec del conegut humorista osonenc Peyu, col·laborador de l’APM? de TV3. A més, durant els dos dies que va durar la fira, els visitants van poder gaudir de la mostra d’oficis antics, escenificacions històriques dels remences o mostres de bestiar. A més de parades d’artesania, d’alimentació, també hi havia diverses exposicions, que repassaven la vida de Francesc de Verntallat i el moviment remença o d’altres on es podien contemplar els escuts d’armes més importants del vescomtat de Bas.

La vila del Mallol va recuperar la fira ara fa vint anys, quan en feia 86 que no se celebrava. La intenció dels impulsors ha estat un èxit, perquè des d’aquell desembre de 1993 la Fira no ha parat de créixer, en visitants i en participants.

Galeria de Fotos (Martí Albesa)