Alumnes de Joan XXIII participen en el projecte d'inserció «Joguina amiga»

Els joves, de 16 a 21 anys, han restaurat joguines llançades als contenidors de Roba Amiga amb l'objectiu de tornar-les a posar a la venda

Redacció
06 de desembre del 2013
L'Ot i la Carol, alumnes de Joan XXIII, mostren una de les joguines restaurades. Foto: Ferran Mayans

L’Escola d’Educació Especial Joan XXIII d’Olot i Roba Amiga van presentar ahir un projecte que permetrà, a través de les pràctiques d’empresa del Programa Pont del centre, recuperar i posar a la venda a les botigues de Roba Amiga joguines que els ciutadans dipositen en els contenidors de reciclatge. La iniciativa té un doble objectiu: fomentar el creixement personal i la inserció en el món laboral de joves de 16 a 21 anys amb necessitats educatives especials, i allargar la vida útil de les joguines tornant-les a posar a la venda.


L’Escola Joan XXIII prepara els seus alumnes per al món laboral a través de tallers al centre i de pràctiques a les empreses. Ho fa a través del Programa Pont, que fa deu anys que funciona. Pel que fa als tallers, la nova iniciativa, anomenada Joguina amiga, permet fer un treball pedagògic amb els joves del centre d’educació especial, ja que es potencien el treball en cadena, els acabats ben presentats i de qualitat perquè el client estigui satisfet del producte rebut. A partir de les joguines que es recullen en els contenidors que Roba Amiga – L’Encant té repartits per la ciutat, aconsegueixen una joguina restaurada que es posa a la venda. Una petita part dels diners serveixen per remunerar el treball dels joves, amb la intenció que aprenguin a administrar els seus recursos.

El regidor de l’Ajuntament Miquel Àngel Zarza va ser a la presentació i va donar suport a la iniciativa emmarcant-la plenament amb la metodologia pedagògica d’aprenentatge-servei, que pretén que l’activitat tingui un valor pedagògic per a l’alumne i que alhora repercuteixi de forma positiva en la societat.

Col·laboren amb la Marató

D’altra banda, Eva Aixelà, de Roba Amiga, va presentar la desfilada amb col·leccions de roba redissenyada (dissenyada a partir de roba ja utilitzada) creada per joves dissenyadors formats a la Garrotxa, que tindrà lloc el diumenge 15 de desembre, a les 4 de la tarda, a la Sala El Torín. L’entrada serà lliure i es recolliran donatius destinats a la Marató de TV3 , que enguany investigarà les malalties neurodegeneratives.

Arxivat a