Un pagès del Mallol localitza finalment el rusc de vespa asiàtica

La presència de l’insecte es va detectar fa més de dos mesos, però fins ara no s'havia pogut trobar la seva ubicació

per Redacció , 4 de desembre de 2013 a les 13:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Niu de vespa asiàtica localitzat a la Garrotxa. Foto: DAAM

El rusc de vespa asiàtica ha estat localitzat al Mallol, més de dos mesos després que se’n detectés la presència a la comarca. Segons ha avançat Ràdio Olot, l’autor de la troballa ha estat un agricultor de la Vall d’en Bas, que l’ha descobert després que les fulles que han caigut els últims dies l’hagin deixat a la vista. L’home feia temps que veia que les abelles se li enduien el raïm cap al mateix lloc, els va seguir la pista i va topar amb el rusc, col·locat dalt d’un roure.


La presència de l’insecte, una vespa invasora procedent d’Àsia i de grans dimensions es va detectar a la comarca per primer cop al setembre, concretament al municipi de les Preses. El Departament d’Agricultura va posar en marxa un dispositiu de control de l’espècie, però ni les inspeccions sobre el terreny ni la recerca amb helicòpters de visió tèrmica van donar resultat.

La Vespa velutina és una vespa invasora de grans dimensions (3 centímetres) procedent de l'Àsia i ha arribat el nostre país des de la Catalunya Nord. Malgrat que no és perillosa per a les persones, pot arruïnar les explotacions apícoles ja que és depredadora d'abelles. Es diferencia de les vespes autòctones pel seu color taronjós i instal·la preferentment els seus nius a les branques altes dels arbres. Encara que s’hagi localitzat un rusc, l’espècie s’ha estès i és probable que n'hi hagi més repartits per les zona properes.

 

Participació