Els seixanta anys d'escoltisme olotí, a la Vitrina del Mes

L'exposició mostra documents relacionats amb l'Agrupament Nostra Dona del Tura

Redacció
04 de desembre del 2013
La Vitrina del Mes, un espai d'exposició que organitza mensualment l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, estarà dedicada durant aquest desembre al seixantè aniversari de l’escoltisme olotí. L'Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura, d’Olot, és una associació d'educació en el lleure sense ànim de lucre que forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, un moviment que ofereix als nens i als joves l'oportunitat de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia.

L’agrupament olotí es va crear l’any 1953 a partir d’un casal d’estiu dirigit pel seminarista olotí Gaspar Espuña. Ara, a la Vitrina del Mes de l'Arxiu, s'hi exposarà documentació de tot tipus (llibres, revistes, fulletons) relacionada amb l'història de l'escoltisme a la ciutat. En els primers anys, l'escoltisme olotí va estar vinculat a Acció Catòlica, fins que se'n va independitzar el 1955. L'any 1960 es va crear l'l’Agrupament femení Nostra Dona de l’Esperança, que durant el curs 1970-1971 es va fusionar amb l’agrupament masculí. El nou equip directiu va iniciar la coeducació, primer amb l’experiència d’unitat mixta amb els Pioners i les Noies Guies, el curs 1971-1972, i posteriorment amb les unitats més petites.

Actualment, malgrat que ha tingut alts i baixos al llarg de la història, l'agrupació escolta continua activa i té la seva seu al molí d'en Climent, a la ronda de Sant Miquel. L’agrupament està organitzat en diferents unitats, segons les edats dels participants: Castors i Llúdrigues (de 6 a 8 anys), Llops i Daines (de 8 a 11), Ràngers i Guies (d'11 a 14), Pioners i Caravel·les (de 14 a 17) i Trucs (de 17 a 19).
Arxivat a