Joan Teixidor ja forma part de la galeria d'olotins il·lustres

El seu quadre es va descobrir en un acte a l'Ajuntament que va servir també per presentar el llibre de Sam Abrams que recull la seva obra poètica

per Redacció , 1 de desembre de 2013 a les 15:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els dos fills del poeta Joan Teixidor durant l'acte al saló de plens. Foto: Martí Albesa

Ahir a la tarda es va celebrar l'acte de nomenament de Joan Teixidor com a fill il·lustre de la ciutat d'Olot, una distinció que va aprovar per unanimitat dijous passat el Ple de l'Ajuntament, coincidint amb l'any del centenari del seu naixement.


Van participar en l'acte dos dels fills del poeta. Andreu Teixidor va agrair a la ciutat d'Olot, a l'actual i a l'anterior consistori, i a les diverses persones i associacions que han treballat per reconèixer l'obra de Teixidor, que haguessin fet possible aquest nomenament. Un altre dels fills, Borja Teixidor, va intervenir per explicar la relació que havia tingut el seu pare amb la ciutat d'Olot, una relació que sempre va ser molt intensa i molt present en la seva obra, tot i que el poeta va fer gran part de la seva vida a Barcelona.

El poeta Sam Abrams va voler reivindicar la figura de Teixidor, poc tinguda en compte dècades enrere. De totes les qualitats que l'han portat a ser nomenat fill il·lustre, va destacar no només el caràcter i l'obra literària, sinó també la participació en la vida cultural catalana d'abans i després de la guerra. En l'acte també es va presentar Una veu et crida. Obra poètica 1931-1989, del mateix Abrams, que recull tota l'obra del poeta olotí, i que s'ha publicat fa poques setmanes. Segons l'autor, el llibre serveix per ignifica posar en net l'obra i corregir tots els errors que hi havia fins ara en les edicions anteriors.


Finalment, les besnétes de Teixidor van ser les encarregades de destapar el quadre, obra de Xavier Carbonell, que es penjarà al saló de plens i acompanyarà a partir d'ara els altres disset olotins il·lustres.

 

Participació