El Centre de Distribució d'Aliments d'Olot estrena la nova seu

Durant la jornada central del Gran Recapte es va superar la recaptació de l’any passat i s’espera que el balanç final sigui d’entre 34 i 36 tones de productes de primera necessitat

Redacció
02 de desembre del 2013
Ambulàncies plenes d'aliments van arribar durant tot el dia al punt d'emmagatzematge. Foto: Martí Albesa

El Centre de Distribució d’Aliments ha estrenat una nova seu, que s’ubica al número 31 de l’Avinguda de Girona, coincidint amb el Gran Recapte d'Aliments. El nou espai permet encabir molts més productes que l’emplaçament anterior i, a més, permetrà guardar el producte fresc, una de les mancances que calia solucionar. Des que el centre funciona, fa quatre anys quan el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa va detectar la necessitat d’oferir aliments a famílies necessitades, el nombre d’usuaris no ha parat de créixer, i l’anterior seu havia quedat petita.

El nou Centre de Distribució és el lloc on dissabte es van reunir tots els productes recollits durant la jornada central del Gran Recapte d’Aliments a la Garrotxa, que de moment, ja ha superat en 200 quilos les 26 tones de menjar que es van recollir l’any passat. En els propers dies es faran arribar a la seu central els productes recaptats en diversos establiments de la comarca que encara en recolliran alguns dies més. Quan s’hi afegeixin aquests productes, s’espera que la xifra augmenti entre vuit i deu tones, de manera que el resultat final podria rondar els 35.000 quilos d’aliments.

Durant el dissabte, 268 voluntaris van fer tot tipus de tasques (informar els consumidors, recollir, transportar i ordenar productes) per fer de la jornada un èxit de participació, segons ha explicat Carles Oller, president de Càritas Garrotxa. Oller ha fet ressaltar la gran implicació de la gent, tot i que, ha dit, hi ha persones que “han hagut de canviar de bàndol”, perquè cada vegada són més els que necessiten rebre aliments i no poden oferir-ne. Aquest 2013 són ja 600 famílies a la comarca les que necessiten rebre assistència alimentària.

Una part dels aliments, ja classificats, que es van recollir dissabte. Foto: Ferran Mayans