NacióFotos.cat recull unes 500.000 fotos publicades pel Grup Nació Digital

Aquest nou espai vol ser una gran mostra de la importància que ND atorga al fotoperiodisme

Redacció
29 de novembre del 2013


NacióFotos.cat és el nom del nou espai del Grup ND que agrupa unes 10.000 galeries, amb unes 500.000 fotos en total, que han estat publicades en les distintes edicions de Nació Digital des del 1996. Amb la posada en funcionament d'aquest impressionant recull, el diari vol reflectir la seva gran aposta pel fotoperiodisme, un àmbit en el qual es troba en posicions de lideratge dins els mitjans digitals.

"Treballem cada dia per fer periodisme autèntic. No creiem en aquella frase que diu que per fer un diari digital només cal tenir línia editorial i agregar informacions d'altres mitjans", explica Miquel Macià, editor del Grup.

"En una època en què el fotoperiodisme clàssic està en crisi, nosaltres hi creiem molt, li donem molt d'espai", assenyala el director de Nació Digital, Salvador Cot. La coordinació de NacióFotos.cat és a càrrec del cap d'Imatge de Nació Digital, Adrià Costa.

Una mostra única

NacióFotos.cat és un recull maratonià de galeries de fotos, en la seva gran majoria captades pels fotoperiodistes i els col·laboradors de ND. Constitueixen una mostra única de la vida del poble de Catalunya en tota mena d'activitats i de territoris del país. En les circumstàncies més diverses: actes públiques, festes populars, vida política, competicions esportives, successos, etc. També s'hi van incorporant reportatges d'etapes històriques anteriors, alguns en blanc i negre, aportats pels seus autors.

Trobar fotografies

Els usuaris poden localitzar les fotografies de les temàtiques que els interessin a partir del cercador. També poden visitar les galeries de cada fotoperiodista en concret a partir del directori d'autors.

La portada presenta una tria de les galeries més destacades dels darrers mesos. A més, NacióFotos.cat inclou l'opció de comprar fotografies online a alta resolució, sempre i quan formin part de la producció del Grup ND.