Gonçal Comellas dirigirà «El Messies» de Händel al Concert de Nadal d'Olot

Aquest any el concert es farà a l'església de Sant Esteve perquè més públic pugui assistir a una obra que no s'ha representat mai a la comarca

Redacció
19 de novembre del 2013
Gonçal Comellas, durant la presentació del concert de nadal 2013 Foto: Martí Albesa

El Concert de Nadal d’aquest any a Olot viurà per primera vegada a la comarca la interpretació d’El Messies, de G. F. Händel. Gonçal Comellas, director de reconegut prestigi, serà l’encarregat de dirigir la coral Polifònica de Puig-Reig i l’Orquestra de Cambra Amics de la Unesco, que s’encarregaran d’interpretar l’obra. El concert es farà el dia 28 de desembre a les 8 del vespre, i per escenificar una peça tan important com aquesta s’ha decidit canviar la ubicació habitual del Concert de Nadal per tal d’encabir-hi molta més gent, i es farà a l’església de Sant Esteve d’Olot, ja que el Teatre Principal quedaria petit davant de l’assistència que es preveu.

Una de les obres cabdals de la història de la música

L’encarregat de dirigir El Messies, Gonçal Comellas, ha resumit la història d’una obra que Händel va escriure en només 22 dies, fet extraordinari tenint en compte la complexitat d’una obra d’aquestes dimensions, que requerirà aproximadament 90 persones sobre l’escenari. Per això, en una obra eminentment coral, ha dit Comellas, era bàsica la presència d’una coral com la Polifònica de Puig-Reig, una dels millors cors de Catalunya. El director ha engrescat tots els garrotxins a assistir el concert, perquè, si bé a altres països, com Anglaterra, cada Nadal es representa moltíssimes vegades, a casa nostra és més difícil tenir accés a una peça de tanta qualitat i  dimensions tan grans.

Les entrades per al concert es poden adquirir a les taquilles del Teatre Principal, a Can Trincheria o a través d’internet.

Arxivat a