La fira Orígens d'Olot esdevé un referent del producte de qualitat i proximitat

En la segona edició, els tres espais d'activitats del certamen d'Olot tenen un 100% d'ocupació | El nombre de visitants de les comarques veïnes augmenta

Ferran Mayans
11 de novembre del 2013
Un taller de la Fira Orígens. Foto: Martí Albesa

La segona edició d'Orígens va tancar les portes, aquest diumenge, amb una notable presència de visitants i amb la satisfacció general de l'organització i dels més de 90 promotors que hi van participar per donar a conèixer al públic els seus productes de proximitat.
  
Els tres espais d'activitats van tenir una ocupació del 100% durant tot el cap de setmana. L'Aula de Cuina va oferir demostracions de cuina, amb la presència destacada de tres restaurants amb estrelles Michelin: van oferir sessions Fina Puigdevall, de Les Cols; Nandu Jubany, de Can Jubany, i Quim Casellas, del restaurant Casamar. L'Aula de Tast, gratuïta per als visitants, va oferir tastos i maridatges de vins, cerveses, formatges i altres productes distintius de la fira. I l'Aula dels Nens va fer les delícies dels més petits, que aprenien a divertir-se amb els aliments.

L'organització valorava de manera excel·lent la segona edició d'Orígens, ja que el nombre de visitants va ser semblant al de la primera edició, però el nombre de tiquets de tast venuts s'ha incrementat un 20%, fet que l'organització atribueix a l'esforç dels expositors per millorar l'oferta de degustació.

El format va ser molt semblant al de l'any anterior, però es va ampliar l'espai que ocupava la fira per encabir-hi més productors i millorar el confort dels visitants. L'organització va detectar la presència massiva de visitants de les comarques veïnes, com Osona o el Ripollès, però també de visitants de l'àrea metropolitana de Barcelona i de comarques nord-catalanes. Per això, Pep Palau, director d'Orígens es mostrava satisfet d'haver-se consolidat en només dues edicions i haver-se convertit en un referent en el sector dels productes de proximitat.


Programa d'actes, des del web de la fira

Galeries de fotos:

Fira Origens, 2013

Fira Origens, 2012


Fira Origens d'Olot Foto: Martí Albesa
Arxivat a