Llibres per aliments

Una original iniciativa combina la solidaritat amb la cultura

Redacció Osona.com
08 de novembre del 2013
Des del passat 1 de novembre a l’1 de desembre, a la casa Trincheria d’Olot, en l’horari habitual d’obertura, es fa una recollida d’aliments i productes de primera necessitat a canvi de llibres. Si es porta detergent per a roba, paper higiènic (paquets de quatre rotlles), llet infantil 1 i 2, tomàquet triturat, llet, cafè soluble, detergent per a plats, gel de bany, sucre, tonyina, suc, galetes, lleixiu, bolques, farina, sardines o cacau en pols, hom es podrà emportar llibres a casa.

El projecte “Llibres que alimenten” ha nascut amb la voluntat i consciència social dels propietaris de la Impremta Aubert, que aporten un gran nombre de llibres del seu fons editorial amb l’objectiu d’ajudar els que ho necessiten. Es tracta d’intercanviar menjar i productes bàsics per llibres de temàtica i autors garrotxins. A partir d’una taula d’equivalències es mostrarà quins són els productes més necessaris i per quants llibres es poden canviar.

Es vol crear, així, un espai per sensibilitzar la població, fent-la partícip de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, dues realitats ben presents a hores d’ara a la Garrotxa. Els productes que es recullin es destinaran al Centre de Distribució d’Aliments d’Olot i es repartiran segons els criteris professionals del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i Càritas.
Arxivat a