La vaga de 24 hores d'avui eliminarà 5 dels 30 trens habituals

La protesta, després de tres jornades d'aturades parcials, afectarà tots els semidirectes

Redacció
31 d'octubre del 2013
L'estació de Vic
L'estació de Vic | Adrià Costa
La vaga afectarà 35 de les 56 expedicions. Foto: Adrià Costa

A partir d'aquest mitjanit ha començat una vaga de 24 hores a tota la xarxa ferroviària estatal. La mobilització, convocada per la CGT i el Sindicat Federal Ferroviari (dos sindicats que no són els majoritaris), arriba després de tres aturades parcials i, tal com expliquen a Nació Digital, vol “preservar la funció social de Renfe”. La incidència serà notable ja que s'eliminaran cinc dels 30 trens que passen per Torelló en ambdós sentits (tres cap a Barcelona i dos cap a Puigcerdà). De fet, la pràctica totalitat de les expedicions d'aquest dijous s'aturarà a totes les estacions i no hi haurà semidirectes.

Fins ara les tres jornades de vaga parcial han tingut poc impacte en el servei. Tot i això, el dimarts una avaria va tornar a provocar una jornada caòtica mentre que dilluns es va començar amb els efectes del descarrilament de la nit anterior a Sant Andreu Arenal. Aquest dimecres, en canvi, no  es va produir cap incident.

Les mobilitzacions pretenen aturar la divisió de les dues companyies ferroviàries Renfe i Adif en quatre i dues societats, respectivament. A més, els sindicats volen denunciar la “destrucció d'ocupació” que pot patir el sector. Per aquest motiu han convocat fins a 14 jornades de vaga entre el 28 d'octubre i el 20 de desembre. La d'aquest dijous, juntament amb les del 5 i 20 de desembre, són les úniques de 24 hores amb amb serveis mínims del 66% en hores punta i del 33% la resta de la jornada.

Horaris vaga 4, 8, 11, 15, 18, 19, 22 i 29 de novembre (pdf)

Horaris vaga de 24 hores: 31 octubre, 5 i 20 de desembre (pdf)

 

La línia #rod3 de Rodalies, al Twitter

Informació actualitzada, des del web de Rodalies