Les previsions dels boletaires fracassen estrepitosament

La manca de pluges deixen els boscos sense rovellons en una temporada que havia de ser històrica

Redacció
30 d'octubre del 2013
Safates rovellons, aquest dimarts al mercat de Vic.
Safates rovellons, aquest dimarts al mercat de Vic. | Adrià Costa
Safates rovellons, al mercat de Vic, fa uns dies. Foto: Adrià Costa

Les precipitacions generoses caigudes durant l'estiu i les temperatures inferiors a les habituals feien preveure una temporada històrica de bolets. La realitat, però, ha estat molt diferent.

Tant el setembre com l'octubre, mesos habitualment amb precipitacions importants, han estat molt secs, la qual cosa està provocant una de les pitjors temporades de bolets que es recorden en els últims anys. A més, les previsions no són gaire optimistes, i és que en el curt i mig termini no s'albiren pluges importants.

Tot plegat ha fet que els bolets hagin anat de més a menys. Per posar un exemple, el tradicional concurs de Prats de Lluçanès es va haver de suspendre el passat cap de setmana per manca de bolets.

Les perspectives per a les properes setmanes no són massa optimistes. Fa dies que no plou i, malgrat que no hi ha grans fredorades a la vista, la combinació de pluja i dies amb temperatures temperades és complicada.

Aquests dies, encara es poden trobar alguns surenys, trompetes, llengües de bou, carlets i camagrocs a les rouredes, alzinars i suredes dels vessants nord del Collsacabra i el Montseny.