Continua la vaga al tren

L'aturada parcial de dilluns, la primera de catorze jornades de vaga, no va provocar retards importants

Redacció Osona.com
29 d'octubre del 2013
Aquest dimarts, 29 d'octubre, continua la vaga a Rodalies, convocada per la CGT i el Sindicat Federal Ferroviari (dos sindicats que no són els majoritaris) per aturar el que consideren “la destrucció del ferrocarril públic”. L'aturada d'avui es parcial i comportarà que s'eliminin quatre trens amb sortida des de Vic.

En total, els sindicats han convocat 14 dies de vaga, dels quals 11 són de caràcter parcial –en diverses franges- mentre que tres (31 d'octubre i 5 i 20 de desembre) són de 24 hores. La d'avui és la segona jornada.

Aquest dilluns, el seguiment de la vaga va ser força irregular però no va afectar massa el servei, amb només alguns retards. Renfe assegura que només un 3% dels treballadors de l'empresa van secundar la primera de les aturades, mentre que els sindicats pugen aquest percentatge fins a un elevat 70%. A primera hora del matí, la circulació a la línia de Puigcerdà es va complicar unes hores a causa de les tasques de reparació del comboi que va descarrilar el diumenge el vespre a l'estació de Sant Andreu Arenal de Barcelona.

Les mobilitzacions pretenen aturar la divisió de les dues companyies ferroviàries Renfe i Adif en quatre i dues societats, respectivament. A més,  els sindicats volen denunciar la “destrucció d'ocupació” que pot patir el sector.

Per aquest motiu han convocat fins a 14 jornades de vaga entre el 28 d'octubre i el 20 de novembre. En els casos del 28, 29 i 30 d'octubre; així com 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25 i 29 de novembre es tracta d'aturades parcial en les franges de matí, migdia i nit. En canvi, els dies 31 d'octubre, 5 i 20 de desembre la vaga serà de 24 hores amb serveis mínims del 66% en hores punta i del 33% la resta  de la jornada.

Horaris vaga dimarts 29 d'octubre (PDF)

Horaris vaga 4, 8, 11, 15, 18, 19, 22 i 29 de novembre (PDF)

Horaris vaga de 24 hores: 31 octubre, 5 i 20 de desembre (PDF)

 

La línia 3 de Rodalies, al Twitter / #Rod3 

Informació actualitzada, des del web de Rodalies