Seguiment desigual de la vaga contra la llei Wert i les retallades

CCOO assenyala que la vaga ha afectat el 95% dels centres educatius de Catalunya

Pere Fontanals
25 d'octubre del 2013

Com sempre passa amb les dades de seguiment de les vagues, les xifres que ofereixen cada un dels protagonistes varien ostensiblement. I la vaga d'ensenyament d'aquest dijous no ha estat una excepció. Així Ensenyament ha informat que el seguiment de la vaga per part del personal dels centres públics ha estat del 21,95%, mentre que en el cas del personal dels centres concertats ha estat del 14,53%. Aquestes xifres han estat comunicades directament per cadascun dels centres educatius, segons el Departament.

A Girona, aquestes xifres han baixat considerablement, sobretot als concertats, segons la Generalitat. Així, als centres públics hi ha hagut un seguiment del 18% i als concertats del 6,23%.

 
En canvi, els sindicats consideren que el seguiment de la vaga en els centres d'infantil i primària ha superat el 55%. CCOO també ha destacat que en els centres se secundària l'activitat acadèmica ha quedat "gairebé paralitzada" i més del 80% de les escoles bressol de Barcelona ha estat ateses per serveis mínims.
 
Pel que fa a l'ensenyament concertat, segons CCOO més del 30% dels professionals que treballen en aquests centres ha secundat la vaga. D'aquesta manera el sindicat ha assenyalat que la vaga ha afectat al 95% dels centres educatius de Catalunya.