Fiscalia investiga l'alcalde de Castellfollit de la Roca per una presumpta malversació

Moisès Coromina es va adjudicar al ple una prestació de 500 euros mensuals després de renunciar per la seva condició de jubilat

Europa Press
24 d'octubre del 2013
La Fiscalia ha obert una investigació contra l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina (CiU), pels presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons públics, han informat aquest dimecres a Europa Press fonts judicials. Les ha decidit després que l'alcalde s'adjudiqués en el ple municipal de l'1 d'octubre i per majoria de sis regidors a favor i tres en contra una prestació de 500 euros mensuals després de renunciar per la seva condició de jubilat a la nòmina que rebia de la Generalitat.

Fonts de l'Ajuntament han valorat a Europa Press que s'ha de tractar d'un error o de "voluntat de fer mal", ja que estava clar que Coromina havia de renunciar al seu sou oficial si volia rebre la pensió de jubilació, i han declarat que només havia demanat que l'Ajuntament li pagués una indemnització per continuar exercint. "Aquests 500 euros ja era el que més o menys el consistori pagava a la Seguretat Social pel sou que abans rebia", han detallat les mateixes fonts, que han insistit en l'impossibilitat de seguir cobrant com a alcalde, si volia rebre la pensió de jubilat.

En el mateix ple, dos regidors de CiU van renunciar a la seva prestació, el que l'oposició relaciona amb el fet que l'alcalde comenci a cobrar una indemnització de l'Ajuntament, però l'equip de govern ho ha desmentit i ha assenyalat que espera que la Fiscalia ho aclareixi.