ICV no vol supeditar el desdoblament del tren als Jocs

Els ecosocialistes inicien una campanya antiolímpica

Arnau Urgell
03 d'octubre del 2013
ICV del Ripollès, Osona i la Garrotxa han fet un crit d'alerta pel fet que s'estigui supeditant el reclamat desdoblament del tren a la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus 2022. De fet, aquest mateix dijous, els alcaldes de l'eix de la C-17 –des de Granollers a Puigcerdà passant per Ripoll, Vic i Olot- van donar suport a la candidatura olímpica recordant que si tira endavant la línia fèrria se'n podria beneficiar.

Els ecosocialistes consideren que “ja fa massa anys que s'espera la inversió necessària de l’Estat perquè ara s'hagi de fiar tot a una possible candidatura olímpica” que qualifica d'“una aventura incerta i innecessària en l’actual situació de crisi econòmica”. De fet, ICV a nivell nacional acaba d'iniciar a les xarxes socials una campanya antiolímpica amb el lema #nojuguem en la qual es contraposen els 2.600 milions d'euros que costarien amb la necessitat d'invertir-ho en polítiques socials. Tanmateix, es dóna la circumstància que quan l'exalcalde Jordi Hereu va anunciar el projecte de candidatura olímpica el partit governava a l'Ajuntament de Barcelona.

ICV també troba “lamentable” que el projecte de desdoblament hagi desaparegut definitivament dels pressupostos després que els darrers anys tingués una partida sense dotació. “Si no s’hagués apostat per un AVE sobredimensionat, sinó per una millora de les rodalies, no ens trobaríem reclamant el que avui és evident” asseguren.

Nota premsa d'ICV sobre els Jocs i el desdoblament del tren

Arxivat a