Una foto amb mil milions de cares dels usuaris de Facebook

Una de cada sis persones en el món està a la imatge. Us hi podeu trobar?

Jordi Masachs
30 de setembre del 2013


Faces of Facebook és un interessant projecte de la dissenyadora argentina Natalia Rojas que està assolint un èxit aclaparador a la xarxa. La iniciativa ha trobat una manera de reunir tots els usuaris de Facebook, que no són pocs. De moment en són 1.200 milions, i augmentant a cada segon. Mitjançant una combinació de programes sense especificar, el projecte interactiu disposa en una sola imatge un mosaic gegantí amb les fotos de perfil de tots els usuaris de la xarxa social. 

Al accedir al web, a primer cop d'ull, en lloc d'una foto ens semblarà estar veient una imatge d'un televisor mal sintonitzat. Res més allunyat de la realitat: cada píxel de la imatge és en sí mateix una foto de l'avatar d'un usuari de Facebook. Al fer zoom, podrem ampliar la imatge i veure la foto ampliada, amb el número d'usuari i el seu nom, o navegar entre totes les fotos. Finalment, al fer clic sobre una foto podrem accedir al perfil de l'usuario en qüestió.

Podeu accedir al web fent clic aquí. Us advertim que estan patint problemes al servidor degut a la quantitat d'accessos que estan tenint, però res que no se solucioni tornant-ho a provar en una estona. De moment, si esteu a Facebook i teniu una estoneta lliure, ja teniu feina: trobar-vos en la foto.