Dues colles de sardanes d'Olot, al concurs de la Mercè de Barcelona

La prova ret homenatge a la ciutat comtal històrica

NacióLaFlama.cat
23 de setembre del 2013
El concurs de colles sardanistes de la Mercè arribava a la 63a. edició.
El concurs de colles sardanistes de la Mercè arribava a la 63a. edició. | Adrià Costa/NacióLaFlama.
La colla Riallera, aquest diumenge al concurs de la Mercè. Foto: Adrià Costa

Un total de 41 colles i més de 500 sardanistes s'han aplegat aquest diumenge al Pla de la Catedral de Barcelona per participar al 63è concurs de colles sardanistes de la capital catalana, i en aquest marc diverses de les peces que han ballat han evocat instants i indrets del Cap i Casal de Catalunya amb motiu del Tricentenari. Entre les colles participants n'hi havia dues d'Olot: Cors Joves, a la categoria de grans; i Mainada Flor de Fajol, a la categoria d'alevins.

S'ha començat amb el Galop Olímpic , de Joan Lluís Moraleda, per recordar els Jocs Olímpics de 1992. A continuació, ha sonat la sardana Petita ofrena , de Francesc Mas Ros i lletra d'Antoni Vives, estrenada a la Plaça Catalunya el 1966 i amb clares referències a la pàtria catalana. També s'ha ballat Promesa de tardor, de Josep Cassú, peça al·lusiva a una parella dels organitzadors de l'aplec sardanista més important de Barcelona: l'aplec de les Roquetes.

El concurs, vàlid per al Campionat de Catalunya en categoria gran, la categoria absoluta, arribava avui a la seva 63a edició, el que el converteix en l'única activitat que queda activa des de les festes de 1950.

El concurs de colles sardanistes de la Mercè arribava a la 63a. edició. Foto: Adrià Costa.
Arxivat a