La vespa asiàtica, espècie depredadora d'abelles, apareix a les Preses

Alerta entre els apicultors | El Departament posa un marxa un seguit de mesures

NacióLaGarrotxa.cat
19 de setembre del 2013
La vespa asiàtica.
La vespa asiàtica. | Unió de Pagesos
La vespa asiàtica. Foto: Unió de Pagesos

Unió de Pagesos i les associacions d’apicultors de Catalunya han demanat al Departament d’Agricultura l’activació de mesures de control immediates per tal de minimitzar i evitar els danys causats per la vespa asiàtica (Vespa velutina), una vespa invasora procedent d’Àsia i de grans dimensions, al sector apícola. La presència de l’insecte s’ha detectat en una zona de la Garrotxa, en concret a Les Preses. Els tècnics del Departament ja han posat en marxa el dispositiu de les tasques de control d’aquesta espècie invasora amb la col·laboració del sector apícola.

Unió de Pagesos ja va alertar fa un any a Agricultura sobre el perill que comporta la presència de la vespa asiàtica a causa de les importants pèrdues que la seva acció produeix en l’apicultura. L’acció de la vespa asiàtica afecta de manera important el sector perquè és depredadora de les abelles. Fa tres centímetres de llargària i instal·la preferentment els seus nius a les branques altes dels arbres.

Entre les mesures de control immediates que ha iniciat el Departament i que també van demanar el sindicat i les associacions d’apicultors hi ha la localització i eliminació del niu abans que hiverni, col·locació de trampes en punts determinats per poder detectar altres individus de l’espècie, formació específica per als agents rurals per facilitar la detecció d’altres nius i facilitar informació sobre aquesta vespa a les persones que ho demanin.
Arxivat a