Olot estrena zona verda d'aparcament

Entra en funcionament el primer espai amb aquesta modalitat, a Can Tané

Redacció Osona.com
29 d'agost del 2013
Aparcament a Can Tané, a Olot
Aparcament a Can Tané, a Olot | Ajuntament d\'Olot
Aparcament a Can Tané, a Olot Foto: Ajuntament d'Olot

El dilluns d’aquesta setmana va entrar en funcionament la zona verda de Can Tané, d’Olot. El primer espai d’aquestes característiques de la ciutat està reservat perquè hi aparquin gratuïtament els residents empadronats a l’àmbit d’influència d’aquesta zona, sempre i quan disposin d’una targeta habilitant (adhesiu verd) que en les darreres setmanes ha anat proporcionant l’Ajuntament.

A partir de l’aprovació definitiva de la modificació de l’Ordenança municipal de Circulació, en la sessió plenària del 25 de juliol passat, tots els residents interessats han pogut sol•licitar el distintiu, sempre i quan compleixin algun dels requisits següents: ser titular o conductor principal d'un vehicle donat d'alta de l'IVTM (Impost sobre vehicles de tracció mecànica) a la ciutat d’Olot, sempre que consti com a tal a l'assegurança del vehicle; ser el conductor principal d'un vehicle d'empresa o que mantingui un contracte mercantil de prestació de serveis, en cas de ser autònom; o ser el conductor principal d'un vehicle en règim de rènting, lísing o lloguer estable superior a tres mesos, ja sigui a nom propi o a nom de l'empresa per a la qual treballa o amb la qual manté un contracte mercantil de prestació de serveis, en cas de ser autònom.

La petició d’aquesta targeta es pot fer a l’Ajuntament d’Olot (Oficina d’Atenció al Ciutadà, de dilluns a divendres, de les 8 del matí a les 3 de la tarda, fins al 30 d’agost, i a partir d’aquesta data, de les 8 del matí a les 6 de la tarda), aportant la documentació acreditativa del dret a obtenir la targeta, que no estigui en poder de l’Ajuntament. Des d’aquest dilluns, doncs, el conductor del vehicle estacionat en zona verda està obligat a col·locar la targeta habilitant (adhesiu verd) en un lloc de la part interna del parabrisa enganxada al vidre, de forma que sigui totalment visible des de l’exterior.

La durada de l’estacionament és il·limitat, tot i que es recomana que no es faci servir per a deixar el cotxe aparcat durant moltes hores, perquè aquestes zones verdes estan pensades com una zona de rotació al servei dels veïns. La falta de targeta habilitant (adhesiu verd) o el fet de no col·locar-lo en un lloc visible és una infracció a aquesta modalitat d’estacionament, que pot ser sancionada amb una multa de 50 euros, sense perjudici de la immobilització del vehicle infractor, tot i que durant els primers dies d’entrada en servei els agents de la Policia Municipal aniran informant als usuaris d’aquesta obligació.

Del total de les 29 places d’aparcament, 14 estan reservades per a usuaris de zona verda, 13 són places d’aparcament lliure i s’han pintat de color blanc, i dos més s’han reservat per a minusvàlids.
Arxivat a