Fernández reconeix que al PSC hi ha un problema de projecte i de discurs

En declaracions a Catalunya Ràdio, el primer secretari dels socialistes gironins afirma que es fa difícil que el partit sigui a la Via Catalana

Redacció
21 d'agost del 2013
Juli Fernández.
Juli Fernández. | ACN.
El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, durant una roda de premsa. Foto: Marina López / ACN

El primer secretari de la Federació del Partit dels Socialistes de Catalunya a Girona i alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha reconegut obertament que al partit hi ha un problema de projecte i de discurs, i que això comporta certes incoherències. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio , amb Marc Garriga, Fernández ha matisat que al PSC no hi sobra ningú, en referència al dirigent Joaquim Nadal, que presideix el Pacte pel Dret a Decidir a Girona i últimament s'ha mostrat favorable a la independència.

Juli Fernández, que respecta la diversitat que hi ha dins la formació, es queixa que alguns membres llancin discursos diferents a la societat: "I quan tenim un problema de projecte i de discurs i, per tant, sistemàticament les opinions són dispars i diverses, això crea incoherències en el projecte i crea una distorsió. Per tant, el que ha de debatre el partit a nivell de federació gironina i a nivell nacional és com articulem, com som capaços de gestionar aquesta diversitat."
 
El dirigent gironí ha deixat clar que el PSC és un partit que opta per l'encaix federal amb Espanya i que, per tant, es fa difícil que sigui present a la Via Catalana per la Independència.

Fernández ha assegurat que ell no hi anirà, encara que entén que hi participin militants del seu partit: "Es fa molt difícil, com a càrrecs orgànics, poder anar a aquesta cadena humana quan ja se'ns està dient d'entrada que és per la independència”. Segons Fernández, si el lema de la cadena hagués estat pel dret a decidir, el posicionament del PSC seria diferent.