Cap notícia del mosso d'Olot desaparegut fa més de tres mesos

L'agent, que vivia a la Canya, va desaparèixer el 26 d'abril i al cap d'un mes i mig se'n va trobar el cotxe al Vallespir | Interior agraeix la col·laboració del municipi d'Arles

Redacció
01 d'agost del 2013
Reunió per agrair la col·laboració del municipi d'Arles
Reunió per agrair la col·laboració del municipi d'Arles | Govern
Reunió per agrair la col·laboració del municipi d'Arles. Foto: Govern 

Ja fa més de tres mesos que va desaparèixer David Piella, un mosso destinat a la comisaria d'Olot i que vivia a la Canya, sense que encara n'hi hagi cap notícia. De fet, malgrat que es manté la investigació en estat "latent", ja no es realitza cap tipus d'operatiu de recerca, segons han indicat fonts del mateix cos. La darrera que es va fer va ser a l'entorn dels Banys d'Arles, al Vallespir, on es va localitzar el seu cotxe al cap d'un mes i mig de la desaparició.

La Gendermeria de Ceret va comandar unes tasques que van durar tot un cap de setmana i en les quals es va utilitzar un helicòpter i una unitat canina. A més, una setantena de mossos voluntaris fora de servei –majoritàriament de les comisaries de Ripoll i Olot- van col·laborar-hi. Precisament, per agrair la tasca de l'Ajuntament d'Arles i del conjunt de serveis d'emergència nord-catalans, aquest dimecres el delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, va desplaçar-s'hi. Allà es va reunir amb l'alcalde Alexandre Reynal i li va transmetre una carta d'agraïment del delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús. En la trobada també hi van ser el cap de la regió policial de Girona, Joaquim Belenguer, i el cap de la comissaria de la Garrotxa, Blai Ortiz.

Cap pista des del 31 de maig

El 31 de maig la Policia Local d'Arles va retirar un Seat León gris del voral de l'avinguda Vallespir en constatar que feia dies que no es movia. Posteriorment, les comprovacions de la matrícula van permetre descobrir que es tractava del vehicle de David Piella, l'agent dels Mossos d'Esquadra desaparegut el 26 d'abril.

Al mateix dia de la desaparició es va activar un ampli dispositiu format pels Mossos d'Esquadra que també va comptar amb la col·laboració dels Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals per buscar-lo en una gran àrea territorial que incloïa el Ripollès amb batudes a Ripoll, Campdevànol, Campelles i Sant Pau de Segúries, entre altres.

Tanmateix, l'àrea de recerca era molt gran ja que abastava l'Alt Empordà, el Baix Empordà, part de la Selva i, fins i tot, el nord-est d'Osona. També es va inspeccionar el pantà de Boadella i les seves proximitats mentre que el darrer punt de connexió 3G del seu telèfon va ser entre Lladó i Beuda, a prop de la Mare de Déu del Mont.