El mosso que va matar un home a Olot, en mans del jurat popular

L'Audiència de Girona dubta que l'agent reaccionés en legítima defensa

Nació Digital
16 de juliol del 2013
Un jurat popular serà l'encarregat de jutjar el caporal dels Mossos d'Esquadra que va matar d'un tret un home a Olot el març passat. L'Audiència de Girona ha desestimat els recursos presentats per la fiscalia i pel lletrat de la Generalitat contra la interlocutòria del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Olot que ordenava aclarir el cas en un judici.

L'Audiència detecta dubtes sobre si el caporal hauria pogut "adoptar una altra reacció menys dràstica i definitiva" per reduir la víctima i, per tant, considera que no es pot arxivar el cas al·legant que va disparar en legítima defensa. Com que es tracta d'una acusació per homicidi, el cas es jutjarà a l'Audiència de Girona davant els nou membres d'un jurat popular. Tal i com demanava la família de la víctima de la mà del lletrat Benet Salellas, el cas ha d'arribar a judici.

Segons recull la interlocutòria, no es compleixen tots els requisits legals per concloure de forma "nítida, evident i indubtable" que el caporal no pogués reduir la víctima d'alguna altra manera que no fos disparant-li al pit. La interlocutòria recull que, segons els testimonis, dins el pis, darrere un sofà, hi havia la víctima que portava un ganivet de grans dimensions, tipus matxet de caça i estava en "actitud exaltada, brandant el ganivet en direcció als agents". Segons van declarar els agents que hi havia a la mateixa habitació, el caporal imputat l'intentava calmar. Llavors, aprofitant que un altre agent va començar a parlar amb l'home alterat, el caporal va muntar l'arma.

"Tots els agents manifesten que de sobte el finat surt de darrer el sofà i es dirigeix al caporal amb el braç allargat dirigint el ganivet cap al caporal", continua relatant la interlocutòria que afegeix que, segons els agents presents, "davant de la proximitat física amb el finat armat amb el ganivet i per les reduïdes dimensions de l'habitacle, va haver de disparar efectuant un tret 'intuïtiu', és a dir, que no va poder apuntar, disparant el tret mortal".
Arxivat a