L'investigador biomèdic Marc Güell, nou ambaixador d'Olot

L’olotí treballa en la recerca genètica a Harvard

NacióLaGarrotxa.cat
16 de juliol del 2013
Marc Güell i Cargol (Olot, 1982), investigador biomèdic al departament de Genètica de l’Escola de Medicina de Harvard (Boston), és el setè ambaixador d’Olot. Marc Güell ha rebut, de mans de l’alcalde d’Olot Josep M. Corominas, una agulla amb l’ala i un llibre de la ciutat. L’investigador, que porta 12 anys fora de la ciutat, ha signat el llibre d’honor, i s’ha mostrat encantat en poder ajudar a la ciutat amb el seu coneixement i des de la distància, valorant el reconeixement de les institucions a persones que com ell es dediquen a la investigació.
 
La seva recerca actual se centra en la genètica (síntesi de gens) i en la creació de noves tecnologies moleculars com els sistemes per a seqüenciar genomes i poder corregir possibles errors genètics. Güell es va formar com a químic orgànic i com a enginyer tècnic de Telecomunicació i s’ha doctorat en Biologia de Sistemes.
 
Actualment treballa com a investigador postdoctoral amb el grup del Dr. Church a la Universitat de Harvard. Com a estudiant ha participat en diferents projectes d’investigació, d’entre els que destaquen els duts a terme al CSIC, a l’Institut Químic de Sarrià, a l’EMBL de Heidelgerg (Alemanya) i al Centre de Regulació Genòmica (Barcelona).

Més informació, des del web municipal

Arxivat a