El Consell Comarcal manté la planta de triatge a Sant Jaume de Llierca

Ara, la patata calenta del polèmic equipament és en mans de la Generalitat

per NacióLaGarrotxa.cat, 15 de juliol de 2013 a les 15:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El moment de la votació, al Consell Comarcal de la Garrotxa. Foto: Consell Comarcal de la Garrotxa

El Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar de forma provisional, en el ple del passat dijous, el Pla Especial Urbanístic del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa, amb els vots favorables de 16 consellers de CiU i tres del PSC‐PM. Tres representants del PSC‐PM es van abstenir i els dos d’ERC‐AM van votar‐hi en contra.


En aquesta darrera aprovació, de tràmit, es manté la ubicació de la nova planta de triatge a Sant Jaume de Llierca, una decisió que ha aixecat molta polseguera entre els veïns de la població i l’Ajuntament, que sempre s’hi han posicionat en contra. Ara, el document es traslladarà a la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació definitiva.

En una nota, el Consell Comarcal defensa que, complint amb la directiva europea que obliga a tractar els residus abans de la seva entrada a l’abocador i per encàrrec de l’Agència de Residus de Catalunya, l'entitat ha promogut el Pla Especial Urbanístic amb l’objectiu de posar en marxa un centre de gestió de residus tal com contempla el Pla d’Infraestructures de Residus de Catalunya, per tal d’allargar la vida de l’actual abocador comarcal i, alhora, mantenir el cost de la gestió de les deixalles a la Garrotxa. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha subratllat que en tot aquest procés, iniciat l’any 2010 s'ha complert "escrupolosament" amb el procediment que determina la posada en marxa d’un centre d’aquestes característiques: encarregant els estudis necessaris per tal d’escollir l’emplaçament d’acord amb les característiques tècniques amb què es projecta la planta, a partir de criteris territorials, ambientals i paisatgístics. Per Espona, “amb aquesta aprovació hem complert l’encàrrec rebut de la Generalitat, que és qui tindrà l’última paraula sobre aquest projecte”. L’aprovació provisional del Pla Especial del Centre de Gestió de Residus ha tingut lloc després de l’aval dels organismes competents en la tramitació de la planta, que també havien informat favorablement l’Avanç del Pla aprovat l’any 2011 pel Consell Comarcal.


En aquests tres anys de tramitació, el Consell Comarcal s’ha reunit amb l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca (l’actual i l’anterior, tant amb equip de govern com amb l’oposició) i ha organitzat sessions informatives i sortides per conèixer el funcionament d’una planta de triatge de residus. El Consell Comarcal també ha creat i convocat en sis ocasions, l’última aquest dimarts 9 de juliol, la Comissió de Seguiment del Centre de Gestió de Residus en què s’ha informat dels passos que s’ha anat fent i s’han recollit els dubtes i suggeriments que aquests han expressat.

 

Participació