UCFR Garrotxa celebra la desconvocatòria de l'acte feixista a Olot

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) concentra un centenar de persones

NacióLaGarrotxa.cat
14 de juliol del 2013
Finalment, l’homenatge a l’alçament militar feixista del 1936, previst en un principi per aquest dissabte, 13 de juliol, a Olot, es va desconvocar. La pressió de partits, entitats i fins i tot l’Ajuntament van impulsar els organitzadors, Acció Juvenil Espanyola i el Moviment Falangista d'Espanya, a optar per anul·lar la trobada.

El programa de la festa feixista tenia inclòs una ofrena floral, amb diversos parlaments, una missa i un àpat de germanor. Després de la denúncia de l'acte que va fer Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) Garrotxa, els fets es van començar a tòrcer per als organitzadors, que van veure com fins i tot el capellà es negava a oficiar la missa. Tot seguit, van optar per anul·lar la reserva al restaurant, tot i que oficialment ningú va desconvocar l'acte, que seguia (i segueix) anunciat al web de l'organització.

Tot i els indicis que apuntaven que no hi hauria acte, UCFR Garrotxa va convocar per aquest mateix dia una concentració de rebuig sota el lema “Per la llibertat, la convivència, i la democràcia... #FeixismeMaiMés!”. L'acte, totalment pacífic, va comptar amb la presència d'un centenar de persones a la plaça Rector Ferrer d'Olot.

A la trobada es va llegir un manifest i es van fer diversos parlaments. Finalment, els participants van fer una petita manifestació pels carrers d'Olot.

Fotos i manifest de la concentració antifeixista, des d’Elgarrotxí.cat

Més informació de l'acte feixista previst a Olot



 
Vídeo d'Elgarrotxí.cat
 
Arxivat a