UCFR Garrotxa convoca una concentració a Olot contra el feixisme

Tot apunta que lhomenatge a l’alçament militar feixista del 1936, previst a la ciutat per aquest dissabte, podria quedar anul·lat

NacióLaGarrotxa.cat
12 de juliol del 2013
Continua la polèmica sobre l’homenatge a l’alçament militar feixista del 1936, previst en un principi per aquest dissabte, 13 de juliol, a Olot. Tot apunta que, després de la pressió de partits, entitats i fins i tot l’Ajuntament, l’acte es podria anul·lar, tot i que no hi ha cap confirmació oficial dels organtizadors. Tot i això, des d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) Garrotxa s’ha convocat per aquest mateix dia una concentració de rebuig sota el lema “Per la llibertat, la convivència, i la democràcia... #FeixismeMaiMés!”.

Així es va decidir a la darrera reunió d’UCFR Garrotxa, en la que van participar 14 entitats, col·lectius, partits polítics i associacions de la societat civil garrotxina, així com més de 40 persones a títol individual. La concentració es farà a les 11 hores a la plaça Rector Ferrer d’Olot.

“La nostra voluntat es que sigui una concentració on les persones assistents mostrin el seu rebuig al feixisme, però sobretot volem que sigui un acte de reafirmació en els valors de la llibertat, la convivència i la democràcia, valors que caracteritzen i han de continuar caracteritzant a la nostra societat en el futur”, expliquen des d’UCFR Garrotxa.

Els organitzadors fan una crida al conjunt de la població olotina a participar d’aquesta concentració ciutadana “de caire cívic i pacífic”. “La defensa de la llibertat i la democràcia es cosa de totes i tots, de la mateixa forma que és cosa de totes i tots evitar que el feixisme avanci. Hem d’evitar-ho, és la nostra responsabilitat”, argumenten.

Més informació de l'acte feixista previst a Olot

Arxivat a