Artur Mas es despentina sobre la gespa garrotxina de Maracaná

El president Mas visita el popular estadi de Rio de Janeiro, acompanyat de representants de l’empresa de les Preses Royal Verd

NacióLaGarrotxa.cat
10 de juliol del 2013
Artur Mas, jugant a futbol a Maracaná
Artur Mas, jugant a futbol a Maracaná | Generalitat
El president Artur Mas, jugant a futbol a Maracanà. Foto: Generalitat de Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquesta dimarts a la tarda l’estadi de futbol Maracaná, en el marc del viatge institucional que està fent a Brasil i que l’ha portat a conèixer diverses iniciatives socials i empresarials a Rio de Janeiro.
 
El cap de l’Executiu s’ha desplaçat a les instal·lacions esportives, acompanyat de representants de l’empresa garrotxina Royal Verd, que ha estat l’encarregada de la implantació i manteniment de la gespa de l'estadi.

Royal Verd és una empresa familiar de les Preses, dedicada a la jardineria esportiva, amb una àmplia experiència en la implantació i manteniment de gespa en camps de futbol, tant a Espanya com a l'estranger.
 
A començament de 2012, l’empresa va rebre assessorament estratègic per part del Centre de Promoció de Negocis i ACC1Ó de São Paulo sobre el tipus d’acord amb un soci local més favorable i més adient als plans futurs de l’empresa al Brasil. Finalment Royal Verd va tancar un contracte de joint venture amb Greenleaf, una empresa brasilera amb base a Rio de Janeiro, i hi va invertir més d’un milió d’euros.
 
RoyalVerd i Greenleaf s’han encarregat de la gestió i el manteniment dels camps de les sis seus de la Copa Confederacions de Brasil 2013, que s’ha celebrat aquest mes de juny passat: Maracaná (Rio de Janeiro); Mineirao (Belo Horizonte), Nacional (Brasília), Castelao (Fortaleza), Arena Fonte Nova (Salvador de Bahia) i l’Arena Pernambuco (Recife). A més, pràcticament tots els estadis per al Mundial del 2014 que s’han licitat han estat guanyats per aquesta societat catalano-brasilera.
 
El cas de l’estadi de Maracaná és el més representatiu: inaugurat el 1950 per a la celebració de la Copa del Món que es disputava al Brasil, l’estadi ha sofert una completa remodelació de cara a la celebració de la Copa Confederacions i del Mundial que se celebrarà l’any vinent. El Maracaná acull la final de tots dos esdeveniments.  
 
Així, Royal Verd ha introduït en el futbol brasiler l'enginyeria de la gespa europea d'alta qualitat, mitjançant un tapís més curt i més ràpid. Aquesta ha estat la primera vegada que al Brasil s'ha produït gespa en gleves de gran format.
 
El juny de 2013, Royal Verd va ser premiada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el Clúster de la indústria de l’esport (Indescat) per la seva inversió al Brasil. Al 2011 l’empresa va facturar 3,7 milions d’euros i va comptar amb una plantilla de 12 treballadors. El 2013 l’empresa preveu una facturació de 12 milions d’euros.
Arxivat a