Hisenda apuja impostos de tabac i alcohol

L'augment s'aplicarà a tots els productes excepte cervesa i vi

per Nació Digital, 28 de juny de 2013 a les 17:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern espanyol apujarà els impostos sobre el tabac i les begudes alcohòliques, segons ha anunciat aquest divendres al migdia el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Montoro ha confirmat la voluntat del govern espanyol d'augmentar el gravamen sobre aquells productes que generen "externalitats negatives", en aquest cas sobre la salut pública, com ja es va apuntar en la presentació del Programa d'Estabilitat. Hisenda espera recaptar 700 milions d'euros anuals amb aquest increment dels impostos especials, repartits aproximadament a parts iguals entre la recaptació de l'alcohol i del tabac.

El govern apujarà un 10% l'actual tributació sobre les begudes espirituoses, excloent així la cervesa i el vi de l'increment impositiu. Hisenda també incrementarà el tipus específic sobre el tabac -que funciona com una quantitat fixa per unitat de producte, siguin cigars, cigarrets o grams de picadura de tabac- per damunt del tipus ad valorem, que és un percentatge que s'aplica sobre el preu final del producte.

 

Arxivat a:
Societat, impostos, tabac, alcohol
Participació