El «jamón de Bellota» no entusiasma el sector carni català

Empresaris del país aposten per comercialitzar el pernil serrà català amb la marca "Barcelona" o "Pirineus" per allunyar-lo de la "imatge espanyolista" d'aquest producte | Innovacc celebra l'assemblea a Olot

Nació Digital
22 de juny del 2013
El pernil entra en el procés català. Foto: Evaiglesias/Wikipèdia

Diferenciar i distingir el pernil serrà o salat català i separar-lo de la imatge d'espanyolitat que sovint acompanya a aquest producte tot i que també es produeix a Portugal, França, Alemanya i Itàlia. Aquest és l'objectiu del clúster carni Innovacc a partir d'un projecte per impulsar la comercialització d'un pernil serrà que uneixi la marca "Pirineus" i la marca "Barcelona".

Els empresaris destaquen que a Catalunya es produeixen més de la meitat dels pernils que es comercialitzen a l'Estat i que es pot aconseguir un producte de "qualitat" que pugui competir contra els pernils que venen els italians i els alemanys i, de retruc, allunyar-lo de la "imatge espanyolista" que acostuma a tenir. De fet, tant el pernil serrà com el pernil ibèric són peces clau del concepte "Marca España" que actualment promociona l'Estat espanyol per amagar la situació de crisi i desorientació de la societat espanyola.

Aquest projecte s'ha posat sobre la taula durant l'assemblea extraordinària del clúster Innovacc, que uneix 52 empreses de la indústria porcina i 17 institucions, que es va fer divendres a Olot.

Innovacc va néixer fa uns anys per promoure la competitivitat i planificar estratègies de desenvolupament del sector porcí, impulsar la innovació de les empreses adherides, definir polítiques i actuacions d'interès comú o establir relacions estratègiques amb altres regions punteres en el mateix àmbit. Actualment, està format per empreses i agents de les comarques d'Osona, la Garrotxa, la Selva i el Baix Empordà.
Arxivat a