El procés català explota

Els trons "Segadors" i la bateria "Catalunya", dues novetats d'aquest Sant Joan

NacióLaFlama.cat
22 de juny del 2013
Els trons Segadors, de Petardos CM.
Els trons Segadors, de Petardos CM. | Bernat Ferrer/NacióLaFlama.cat
Els trons Segadors, de Petardos CM. Foto: Bernat Ferrer/NacióLaFlama.cat.

La febrada independentista que s'ha escampat per tot Catalunya de l'Onze de Setembre ençà arriba també als petards de Sant Joan. Si, tradicionalment, tenien noms asèptics com Truenos XXL, chinos, piules o abejitas, enguany han sortit al mercat els trons Segadors i la bateria Catalunya. Petardos CM ha decidit apostar enguany per dos productes amb clara intencionalitat política, sobretot perquè ha constatat "un augment del sentiment catalanista" entre la població i "perquè també és el sentiment que tenim", explica a NacióLaFlama.cat el propietari de l'empresa, Josep Maria Vilardell.

"Vam decidir-nos a encetar una línia de productes catalans que, de cara al futur, voldríem ampliar amb d'altres petards relacionats amb el 1714, Rafael Casanova...", exposa Vilardell. "Ara, tots els productes són de Xina", confessa, i la feina de Petardos CM és donar-li el disseny i la intencionalitat adequades per seduir els compradors. "El disseny és nostre, nosaltres personalitzem els petards i ara hem volgut introduir aquests productes, que esperem que tinguin sortida", exposa.

Els trons Segadors són de categoria 3 i produeixen una detonació intensa, per bé que no són dels més forts que es puguin trobar al mercat. "És un tro que peta bé, però que és d'intensitat mitjana, perquè volíem un producte que polgués tenir sortida. Si el tro és més fort, també és més car, i costa que es vengui", assenyala. A la botiga, una capsa de 14 Segadors costa 6 euros.

La bateria Catalunya, de disseny "mironià", està formada per 16 trets amb triple efecte, i amb obertures amb verd, vermell, flaixos i cracker. També és de gamma mitjana, amb un preu de 18 euros.

"Els nostres compradors són de totes les tendències polítiques possibles", puntualitza Vilardell, però creu que els nous trons i la nova bateria donaran resposta a un tipus de comprador que, d'un temps ençà, ha decidit apostar per productes amb un cert compromís nacional.

30 euros de mitjana

Quan encara ha d'arribar el cap de setmana previ a Sant Joan, Vilardell encara no té clar si aquests productes d'inspiració catalana tindran acceptació per part del públic o no. Sí que explica que, més o menys, cada català es gastarà uns 30 euros de mitjana en petards, quan l'any passat se'n va gastar uns 33. "De moment, notem una davallada general del 10%", explica, a l'espera de les vendes del cap de setmana.

Petards solidaritat

A banda d'aquests productes i de la resta del catàleg, Petardos CM també ha posat a la venda 6.000 "lots solidaris" per 9 euros perquè "cap nen no es quedés sense revetlla". Així, els dilluns 3, 10 i 17 de juny, els 140 punts de venda que té arreu del país han venut un pack valorat en 28 euros a un "preu anticrisi", en un clar exemple de responsabilitat social corporativa d'aquesta empresa amb seu a Palau-solità i Plegamans (el Vallès Occidental).