Els reis de la càmera lenta

Espectaculars experiments en Slow-Motion

per Canal Digital de Nació Digital, 22 de juny de 2013 a les 19:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ho reconeixem. Tenim una debilitat pels vídeos a càmera lenta (slow-motion). S'enregistren amb càmeres d'alta velocitat, sovint aparells molt cars, i ofereixen resultats sorprenents. Però què fa que aquests vídeos siguin tan fascinants? Les imatges resultants són riques en matisos i detalls, allò que escapa a ull nu esdevé un univers sencer i s'aprecia el comportament dels dels materials de forma radicalment diferent. I el seu efecte és hipnòtic.

Precisament a aquesta encomiable tasca es dediquen els The Slow Mo Guys, un grup d'especialistes format per dos amics als que els hi agrada mostrar-nos el món d'una forma diferent i de passada fer algunes animalades. Realitzen experiments d'allò més variats i els enregistren a càmera lenta, utilitzant diferents velocitats. Com a mostra, us hem preparat un petit recull:


En aquest vídeo utilitzen una ballesta per fer explotar ampolles de refresc:En aquest altre salten sobre un matalàs d'aigua (té sorpresa final):Un cop de pilota a la cara a càmera lenta fa molt més mal. Tot sigui per la ciència.No podien faltar els melons explosius!Fan unes crispetes?També han realitzat una sèrie on es dediquen a destrossar andròmines a cops de martell durant una setmana. En diuen SledgeHammer Week. En resum, tenen moltíssim material i l'actualitzen regularment. Podeu veure tots els seus vídeos al seu Facebook o bé visitant el seu canal de Youtube. Molt recomanables.

 

Participació