Un jove garrotxí s'enfronta a 7 anys de presó per uns aldarulls del 29-M

Genís Martín serà jutjat el 14 de juny per desordres públics a la vaga general de l'any passat. Diversos col·lectius ja han iniciat mobilitzacions.

NacióLaGarrotxa.cat
22 de maig del 2013
El proper 14 de juny, el militant d’Arran i de la CUP de la Garrotxa, Genís Martín, serà jutjat -amb altres joves del barri barceloní de Les Corts- acusat de desordres públics, danys continuats en el mobiliari urbà i alteració de la via pública. S’enfronten a penes de cinc a set anys de presó i a 5.000 euros de multa.

Des de diversos col·lectius s’ha iniciat una campanya per demanar l’absolució del jove, ja que diuen que no hi ha proves del delicte i que van ser detinguts de manera “arbitrària” el passat 29 de maig de 2012 després que es tallés la circulació al carrer Numància de Barcelona. A més, consideren que les penes són exagerades.

“Les exagerades penes a què volen sotmetre els companys independentistes són la seva única arma per intentar frenar, mitjançant la por, les creixents mobilitzacions socials i la presa de consciència de les classes populars catalanes front l’estafa anomenada crisi, front el delicte real i cruel anomenat capitalisme”, diuen des d’Arran. Des de la CNT d’Olot també fan públic el seu suport a en Genís i als altres encausats i rebutgen “de manera clara la política repressiva governamental i policial, ja sigui contra independentistes, contra el moviment llibertari o contra qualsevol acte de protesta legítima que ells mateixos provoquen amb els seus actes criminals”.

Alerta Solidària i Arran han convocat una concentració de suport als sis encausats a les portes dels jutjats de Barcelona. La protesta s’allargarà fins al dia del judici.

Més informació del cas