Neix una plataforma catalana per exportat els aliments dels petits productors

Una de les empreses adherides a Catalonian Food és Porxas Pairó, SL de Sant Joan Les Fonts.

NacióGranollers.cat
16 de maig del 2013
L'empresari de Sant Feliu de Codines Ramon Carner, en una imatge d'arxiu. Foto: Xecna.cat

L'empresari de Sant Feliu de Codines i president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner, és el principal impulsor de Catalonian Food, una plataforma d'exportació que comença a caminar ara i que té per objectiu permetre els petits productors i elaboradors artesans del sector de l'alimentació i les begudes vendre a tot el món. La plataforma es va presentar en societat a Londres en una fira del sector que va tenir lloc a la capital del Regne Unit entre els dies 3 i 6 de maig. Entre les empreses adherides hi ha Porxas Pairó, SL de Sant Joan Les Fonts.

Carner, propietari d'Apats Food i creador de la Xarxa d'establiments amb consciència nacional, afirma que "Catalonian Food és una plataforma amb clara vocació de responsabilitat social" atès que pretén "buscar sortides de mercat adaptades a les necessitats i possibilitats de les petites empreses del teixit empresarial català". Aquesta acció es portarà a terme "respectant la capacitat econòmica i la proporcionalitat d'aquestes empreses", explica Carner. A dia d'avui, ja són 17 les companyies d'arreu del país que s'han unit sota el segell de Catalonian Food.

Vuitanta productes de tot Catalunya

Els productors artesans que integren la plataforma són: Anela-Blaufruit, de Campllong al Gironès; Apats Food de Sant Feliu de Codines; Celler Aibar de Darmós al Montsant; Celler Cecilio de Gratallops al Priorat; Cerveses Cap d'Ona d’ Argelès sur Mer a la Catalunya Nord; Cerveses L'Anjub de Flix a la Ribera d'Ebre; Conserves Fontanet de Palamós a l'Empordà; Dàlit Fruits Secs de Tarroja de Segarra a La Segarra; Formatges Camps de Palau d'Anglesola a l'Urgell; Illa de Riu de Deltebre al Montsià; La Masrojana d'El Masroig al Priorat; Licors Portet de la Pobla de Segur al Pallars Jussà; Molí de Pals de Pals a l'Empordà; Molí de l'Oli Miró-Cubells de Cabacés al Priorat; Oli de Collbató de Collbató al Baix Llobregat; Patés ZimZum de Can Carulla de Saus a l'Empordà i Porxas Pairó, SL de Sant Joan Les Fonts a la Garrotxa.

Aquests productors ofereixen 80 productes diferents de tota mena d’aliments, tots fets a Catalunya, entre els quals hi ha arrossos, mousses, patés, olis extra verge d’oliva, fruits secs, pernils i embotits, formatges... Catalonian Food inicia el seu recorregut disposant de presència pròpia en l'àmbit comercial al Regne Unit (Londres i Canterbury), Alemanya (Köln), Rússia (Sant Petersburg) i la Xina (províncies de Beijing, Hebei i Tianjin), on s'està obrint mercat.

Local al centre de Barcelona

Així mateix, i en l'àmbit català, en els pròxims mesos Catalonian Food obrirà una botiga a un local ubicat en un lloc privilegiat del centre de Barcelona, amb l'objectiu d’atraure els turistes que visiten la capital i proporcionar així canals de distribució de tornada als països d'origen. Carner sentencia que "les millors ambaixades d'un país són els seus establiments gastronòmics i restaurants, per això el projecte de Catalonian Food ha de culminar amb una cadena d'establiments de productes catalans franquiciats a l'exterior".