Seguiment desigual de la vaga d'ensenyament a la Garrotxa

L'adhesió a l’aturada balla del 15 al 55%.

NacióLaGarrotxa.cat
10 de maig del 2013
Seguiment desigual de la vaga de l’ensenyament a la Garrotxa. L'aturada ha estat convocada aquest dijous 9 de maig pels principals sindicats de professors i estudiants del país, per protestar contra la Llei Wert i les retallades del Departament d'Ensenyament que afectarà tots els nivells educatius –des de les escoles bressol a les universitats- i també les escoles concertades.

Segons el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, a les comarques gironines, el 14,45% del personal de centres públics han participat en la convocatòria de mobilització. CCOO augmenta el percentatge a un 55%.

Tot i els habituals, i decebedors, balls de xifres, el que sí està clar és que la convocatòria ha distorsionat el desenvolupament normal de l'activitat als centres educatius garrotxins. En alguns, amb pocs professors, directament no hi ha hagut classes, i en d’altres s’ha optat per protagonitzar accions reivindicatives.

El Departament d'Empresa i Ocupació ha decretat els serveis mínims que han suposat a tots els centres un mínim d'un membre de l'equip directiu i un auxiliar administratiu. A més, a les llars d'infants hi ha hagut d'anar a treballar un terç de la plantilla i un 25% dels mestres d'educació infantil i primària. En el cas del servei de menjador els serveis mínims han estat del 33%.
.

Manifestació al centre de Barcelona

Comunicat previ dels sindicats convocats de la vaga del 9 de maig (PDF)