El sector forestal vol més control de les competicions al medi natural

El Ral·li Costa Brava Històric, la gota que ha fet vessar el got.

per Nació Digital , 3 de maig de 2013 a les 07:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci Forestal de Catalunya (CFC) ha reclamat a les administracions i als promotors d'activitats motoritzades que tinguin més respecte al medi natural, i ha sol·licitat la constitució d'un mesa que agrupi totes les parts per regular aquestes pràctiques.

La celebració del Ral·li Costa Brava Històric, entre l'11 i el 14 d'abril, ha fet que la patronal del sector dels boscos catalans hagi "dit prou". Denuncia que l’Administració emet autoritzacions sense complir els requisits que preveu la Llei d’accés motoritzat al medi natural, i que s’està generant molt malestar entre els forestals afectats per aquests tipus de competicions esportives.


En aquest sentit, el Consorci Forestal de Catalunya exigeix que es compleixi la normativa d’accés al medi natural, i per tant, que totes les autoritzacions tinguin la conformitat expressa per part dels propietaris dels vials o terrenys per on circuli el ral·li en qüestió.

De la mateixa manera, la patronal dels propietaris considera que "cal buscar solucions en les activitats no motoritzades que es realitzen a les finques forestals de titularitat privada, com són les curses amb BTT, l’equitació i el senderisme, les quals generalment es duen a terme sense el consentiment del propietari."


Per això, el CFC proposa la constitució d’una taula de debat amb el Departament d’Agricultura per tal d’enfocar una solució permanent en aquesta matèria, i proposa elaborar un protocol entre agents interessats en utilitzar el medi natural (curses, esdeveniments, competicions, etc) a fi que garanteixi el consentiment dels propietaris dels terrenys afectats.

 

Arxivat a:
Societat, boscos, forestal
Participació