La Vall d'en Bas acull un mercat de vi i formatge

Aquest diumenge, a partir de les 10 del matí.

NacióLaGarrotxa.cat
26 d'abril del 2013
El diumenge 28 d’abril tindrà lloc a La Pinya, a la Vall d’en Bas, un mercat de vi i formatge que s’obrirà abans de les deu del matí i s’allargarà durant tot el dia. Es tracta d’un mercat temàtic i divulgatiu amb vins de la DO Empordà de la mà del celler Vinya Canyal, que portarà vins de la seva marca pròpia i també Sinols, de la Cooperativa Empordàlia, així com diversos vins generosos en bóta. Com a novetat hi portarà els vins joves de la verema 2012 que acaben de sortir al mercat amb el nom de Verdera, els vins de  vent. A més, portarà vins de la DO Penedès i de la DO Pla de Bages.

Pel que fa als formatges, n’hi haurà de Formatgeria Roura-Soler de la Vall de Camprodon amb els formatges del Pirineu català; la Formatgeria Montbrú de Moià amb els seus formatges de llet de búfala, i alguns formatges francesos de gran qualitat; la Formatgeria Herbacol amb els seus formatges artesans de la Vall de Ribes; la Formatgeria Artefor del Maresme amb els seus formatges de llet pasteuritzada d'ovella provinent de l’Alt Pirineu. A més, hi haurà formatges de llet de cabra canària.

Arrodoniran el mercat altres productes artesans com ara els embotits de Can Gaburra de la Vall d’en Bas, productes amb nous, olives farcides, pa i pastissos d’una elaboradora local, salses i melmelades, garrapinyades, llibres tradicionals catalans, marxandatge independentista i bijuteria.

El mercat de vi i formatge tindrà una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa, ja que s’hi ubicaran plafons informatius en els quals s’explicarà la importància dels elements que intervenen en el procés d’elaboració del formatge, i també del vi, des del roure utilitzat per a les bótes fins als taps de suro que han de deixar respirar el vi, així com la vinya i el raïm, en les seves diferents tipologies.