La Garrotxa pren nota de les Escoles Bressol Municipals de Vic

Una trentena de mestres i educadores d’educació infantil visiten els centres de la capital d'Osona.

Redacció Osona.com
16 d'abril del 2013
Un dels moments de la presentació.
Un dels moments de la presentació. | Ajuntament de Vic
Un dels moments de la presentació. Foto: Ajuntament de Vic

Durant aquest passat cap de  setmana, una trentena de mestres i educadores d’educació infantil de la Garrotxa ha visitat les tres Escoles Bressol Municipals de Vic (EBMV): Serra de Sanferm, Horta Vermella i Caputxins. El projecte, que té el suport del Centre de Recursos Pedagògics de la comarca, té per objectiu donar a conèixer el model educatiu de les escoles bressol de la ciutat. 
 
La jornada es va centrar principalment en la presentació del projecte educatiu de les EBMV per part de la direcció i coordinació dels centres. El projecte de les Escoles Bressol Municipals de Vic s’està desenvolupant des del curs 2009-2010 amb l’ajuda de professionals del CIFE de la Universitat de Vic. Durant la presentació es va destacar el treball que s’està realitzant des de fa tres anys, que ha suposat un canvi profund en el concepte d’escola, d’infant i d’educadora. Un cop finalitzat l’acte de presentació es va passar a visitar els espais de les tres Escoles Bressol Municipals de Vic.
 
Les EBMV expliquen que “l’escola i els seus espais han de ser un gran laboratori sensorial per l’autoaprenentatge, un lloc capaç de promoure i d’estimular un camí de creixement de l’infant”. A part han afegit que l’escola bressol ha de ser un “espai que promogui les relacions d’intimitat i ,a la vegada, que sigui divertit i bonic”.