Compradors xinesos visiten algunes empreses càrnies gironines

La delegació xinesa estableix contacte directe amb nou companyies catalanes, entre elles, La Garrotxa de Sant Esteve d'en Bas.

NacióLaGarrotxa.cat
09 d'abril del 2013
Part de la delegació xinesa Foto: FECIC

Un grup d’empresaris xinesos visita aquesta setmana, durant quatre dies, diferents instal·lacions d’empreses càrnies de Catalunya. Aquesta iniciativa la porta el Departament Internacional de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) i té com a objectiu que els compradors asiàtics tinguin un contacte directe amb les diferents empreses catalanes mitjançant entrevistes i visites personalitzades. Així, s’intentarà potenciar el nivell i nombre de negocis entre empreses catalanes i compradors xinesos. 
 
Onze dels compradors més importants de carn de porc de la Xina són els que visitaran nou empreses catalanes. Entre aquestes hi ha les osonenques Mafriges, Baucells i Patel, i les gironines Friselva, Costa Brava, Càrnicas Batallé, La Garrotxa (de Sant Esteve d'en Bas) i Celrà, i l’empresa del Bages, Avinyó. Per part dels xinesos, hi ha dos de les associacions més importants del sector carni asiàtic, la distribuïdora China Agriculture Wholesale Market Association (CAWA) i la patronal càrnia China Meat Association (CMA).
 
Aquesta “Missió Comercial Inversa”, així és com l’han anomenat des del FECIC, ha començat aquest mateix dilluns al matí amb la visita que els compradors asiàtics han fet a les oficines del Departament. Allà han pogut conèixer més de prop la realitat sectorial del porcí a Catalunya i a més han fet una degustació dels productes típics. 
 
El vespre es va realitzar un sopar entre les duess delegacions. A l'àpat hi va assistir el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; el director de PRODECA, Jordi Bort; el director territorial de Comerç de Catalunya i de l’ICEX, Alberto Alonso; a més de representats dels compradors xinesos, membres de la FECIC i assistents de les empreses càrnies catalanes.