Paul Fuster arriba a Olot amb bicicleta

El cantautor fa una gira de 60 recitals en dos mesos.

NacióLaGarrotxa.cat
09 d'abril del 2013
Paul Fuster, durant la presentació de la gira. Foto: Alter Sinèrgies

Paul Fuster actuarà aquest dimecres 10 d'abril a Olot. Serà en un concert a l'Ateneu Central, a partir de les 7 de la tarda. Un horari poc habitual per una gira gens convencional. El cantautor nord-americà d'origen català arribarà a la Garrotxa en bicicleta, en el marc d'una gira de 60 recitals consecutius entre el 4 d'abril i el 4 de juny.

Amb la bicicleta que ha construït amb les seves pròpies mans, i carregant una guitarra i un amplificador també fets per ell mateix, Fuster està vivint una aventura: tocar seixanta dies seguits per tots els racons de Catalunya, pedalant de dia i actuant de nit. Una manera de fusionar les seves dues grans passions: la música i la fabricació de bicicletes, i una mostra del seu estil de vida alternatiu.

El músic carrega amb uns 100 quilos entre la bicicleta, la tenda de campanya, la guitarra, l’ampli i una imprescindible cafetera. Cada etapa té entre 15 i 60 quilòmetres, depenent de la zona, i passarà per gairebé totes les comarques de Catalunya. A Olot hi ha arribat procedent de Vic i Torelló (Osona), i Vilallonga de Ter (Ripollès). Posteriorment, continuarà cap a Garriguella (Alt Empordà).

Els gruix del repertori el formen precisament els temes del seu últim àlbum, Repte (Chesapik, 2012), el seu quart treball i el primer en català, i que el va portar a realitzar una extensa gira per tot el territori català després de vuit anys vivint als Estats Units. Paul Fuster va néixer a Minnesota (EUA), i de ben jove es va traslladar a Nova York, on va aprendre música. Va començar la seva carrera com a cantautor en anglès l’any 1997. Des d'aleshores, ha actuat en un gran nombre de festivals i sales de concerts de Catalunya. La seva música, de caràcter independent, s’emmarca dins el folk-rock d’arrels nord-americanes.
Arxivat a