David Fernández trenca a Olot un gran cavall de Troia de xocolata

La mona, del pastisser Lluís Riera, feia 67 quilos i més de 2 metres d'alçada.

Oriol Ferran
04 d'abril del 2013
David Fernández trenca la mona.
David Fernández trenca la mona. | Lluís Riera
David Fernández trenca la mona. Foto: Lluís Riera

Com ja és habitual des dels últims cinc anys, el passat Dilluns de Pasqua (1 d’abril), es va celebrar a la Plaça dels Gegants d’Olot la Trencada de la Mona, elaborada pel pastisser olotí Lluís Riera. L'acte, amb la posterior repartició de la mona, serveix "per a tots aquells que no tenen padrins", apunta el pastisser. Més de 200 persones es van reunir, tot i la pluja, per assistir a la celebració. La mona d’aquest any era un cavall de Troia de 67 quilos i més de dos metres d’alçada.
  
Enguany, el convidat de luxe per a l'ocasió va ser David Fernàndez, diputat al Parlament de Catalunya per la CUP-AE. També el va acompanyar Dani Lagarto Fernández, comunicador social, que va ser l’encarregat de llegir els missatges recollits en la mona interactiva. Amb l’ajuda del públic es va decidir quina seria la frase escollida que portessin els pollets d’enguany. Al final, la guanyadora va ser “tenim mona intenció”. 
 
Els dos convidats a l’acte van trencar, a cop de corrou de pastisser, la mona feta per Cacau Pastisseria i Can Carbasseres, amb l’ajuda de la Greda i l’associació de Veïns del Nucli Antic. Un cop esmicolada, la xocolata es va repartir entre tots aquells que van resistir a la pluja. 

Lluís Riera es va mostrar sorprès per la gran rebuda de la gent i va voler agrair l’especial col·laboració de Miquel Alari, que l’ha ajudat a elaborar el monumental pastís.
 
David Fernández repartint la mona, amb Lluís Riera. Foto: Lluís Riera
Arxivat a