Olot elimina tots els seus símbols feixistes

Retirades l’àliga imperial del cementiri i les inscripcions a la creu del prat del Triai.

NacióLaGarrotxa.cat
25 de febrer del 2013
L'àliga imperial del cementiri d'Olot
L'àliga imperial del cementiri d'Olot | Josep Ferrés
L'àliga imperial del cementiri d'Olot Foto: Josep Ferrés

Olot ha eliminat durant les darreres setmanes tots els vestigis franquistes que quedaven a la ciutat. El passat 11 de febrer es va treure l’àliga imperial del cementiri municipal i els darrers dies s’han acabat d’eliminar les inscripcions franquistes del mateix monument i les que hi havia a la creu del prat del Triai.

“Estic orgullós de ser membre d’un equip de govern que ha tingut el coratge de fer el que cap altre equip de govern de la ciutat havia fet. Fins i tot el darrer govern socialista volia mantenir el símbols franquistes al lloc on es trobaven des de fa quasi 75 anys”, explica Josep Ferrés (Reagrupament-CiU), regidor de Relacions Ciutadanes, en un article al seu bloc.

Una empresa especialitzada ha iniciat els treballs de rehabilitació a l'espai del cementiri, que es faran utilitzant lloses de pedra natural. De manera paral·lela, ja s’han instal·lat els plafons explicatius amb els noms dels olotins morts durant la guerra civil i s’han fet tasques d’ajardinament.

El cost de tot plegat puja uns 25.000 euros, que aniran a càrrec de l’Ajuntament. “Hem volgut fer-ho amb el màxim de respecte vers les víctimes i el consens amb els familiars”, asseguren fonts municipals. Tot i això, hi ha alguns familiars que han mostrat les seves queixes, segons informa el Diari de Girona.
Arxivat a