Sant Aniol de Finestres rebrà mig milió d'euros per a rutes turístiques

El projecte “La Barroca, cultura i natura” ha estat seleccionat per al programa “Viure al Poble Més”, que impulsa el Departament de Governació de la Generalitat.

NacióLaGarrotxa.cat
22 de febrer del 2013
Joana Ortega i Francesc Oliveras, ahir a la Generalitat.
Joana Ortega i Francesc Oliveras, ahir a la Generalitat. | Generalitat de Catalunya
Joana Ortega i Francesc Oliveras, ahir a la Generalitat. Foto: Generalitat de Catalunya

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha signat amb l'alcalde de Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras, el conveni per impulsar el projecte en aquest municipi que ha estat seleccionats pel programa “Viure al Poble Més”. La signatura ha tingut lloc en el transcurs d’un acte celebrat aquest dijous a l’Auditori del Palau de la Generalitat.

Sant Aniol de Finestres rebrà 475.625 euros, d’una inversió total de 731.731 euros, per al projecte "La Barroca, cultura i natura", de desenvolupament turístic, que girarà al voltant de rutes específiques aprofitant que el municipi està situat en ple parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa. El projecte preveu tot un seguit d'actuacions, com la pavimentació d'un camí, la renovació de l'entrada al municipi, la senyalització de rutes, la instal·lació d'un panell tàctil al centre del nucli de Sant Esteve, l'adaptació d'un edifici per a turistes BTT i senderistes, i l’habilitació de la plaça de les antigues escoles com a punt de partida i finalització dels itineraris.

Per a la vicepresidenta, el programa Viure al Poble Més és una manera més de demostrar la voluntat del Govern de mantenir un territori equilibrat, amb qualitat de vida, “perquè les persones, visquem on visquem, tinguem les mateixes oportunitats”. Joana Ortega ha dit que a Catalunya no hi sobra cap poble i ha agraït la tasca de tots els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, per l’esforç i voluntarisme amb què actuen des dels pobles petits.

Projectes socioeconòmics per revitalitzar els pobles
 
"Viure al Poble Més" és un programa destinat a subvencionar grans projectes dels ens locals de fins a 3.000 habitants que actuïn íntegrament en un nucli de població, com ara projectes de regeneració urbana i rural, de millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació del patrimoni cultural.
 
Aquesta convocatòria d’ajuts compta amb un pressupost de 9,1 milions d'euros, dels quals 7 milions provenen dels fons FEDER de la Unió Europea i els 2,1 milions restants, que es corresponen al 15% de la despesa subvencionable total, els aporta el Departament de Governació i Relacions Institucionals. Així mateix, aquesta aportació de Governació del 15% té caràcter de bestreta, mitjançant un únic pagament en el moment de l’atorgament de la subvenció.