Les Preses acollirà un seminari sobre la pedra seca als Països Catalans

La trobada s'adreça a estudiosos i científics que treballen en projectes de recerca.

NacióLaGarrotxa.cat
11 de febrer del 2013
Una imatge del bosc de Tosca.
Una imatge del bosc de Tosca.
Una imatge del bosc de Tosca.

El municipi garrotxí de les Preses acollirà del 17 al 19 de maig la VII Trobada d'Estudi per a la Preservació del Patrimoni de Pedra Seca als Països Catalans. El seminari forma part de les trobades biennals que promou la Coordinadora d'Entitats per la Pedra Seca des de fa més de deu anys i que tenen per objectiu donar a conèixer el patrimoni de pedra seca de les terres de parla catalana. En l'esdeveniment, que organitza l'Ajuntament de les Preses i l'Associació Pedra Tosca, hi col·laboren l'Observatori del Paisatge, així com el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Institut La Garrotxa d'Olot.

La VII Trobada, promoguda per la Coordinadora d'Entitats per la Pedra Seca –un grup multidisciplinari que aplega entitats, associacions i col·lectius de caire divers amb l'objectiu de difondre aquest tipus de patrimoni, intercanviar-ne informació i vetllar-hi- se celebrarà al Bosc de Tosca, un espai rural de gran valor de prop de 25 hectàrees entre els municipis d'Olot i les Preses, format per un mosaic de camps, murs i cabanes de pedra seca d'origen volcànic i situat damunt de la colada del volcà del Puig Jordà, que li confereix un caràcter excepcional.

El seminari s'adreça a estudiosos i científics que treballen en projectes de recerca sobre pedra seca. També a tècnics i gestors d'espais culturals i naturals, així com a educadors, guies, professors i estudiants d'arquitectura i d'altres matèries relacionades amb la gestió del paisatge i el territori. Les inscripcions ja es poden realitzar mitjançant el web de la trobada, i costen 50 euros per un dia i 90 per dos (tarifes reduïdes per a estudiants i aturats de 30-50 euros respectivament). A més, els inscrits que ho desitgin podran optar a la presentació de comunicacions orals i pòsters que encaixin en les quatre temàtiques en què se centrarà la trobada: vocabulari, catalogació, característiques constructives i biodiversitat i paisatge.

L'Observatori del Paisatge, que en els darrers anys ha donat suport a la divulgació i sensibilització dels paisatges de pedra seca mitjançant eines com el portal 2.0 Wikipedra i el dossier Paisatges de la pedra seca, col·labora en l'organització d'aquesta trobada biennal formant part del comitè organitzador i del comitè científic.
Arxivat a