Olot dóna el tret de sortida de l'any Teixidor

L’Ajuntament ofereix una recepció a la família del poeta.

per Redacció Osona.com , 31 de gener de 2013 a les 15:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La família de Joan Teixidor va ser rebuda a l'Ajuntament d'Olot. Foto: Ajuntament d'Olot

Dissabte passat, 26 de gener, Olot va donar el tret de sortida a l'Any Teixidor, per al qual ja s'estan preparant diferents actes. A mitja tarda, la família del poeta va ser rebuda a la Sala Gussinyé de l'Ajuntament, i posteriorment va tenir lloc el concert “Dos poetes: E. E. Cummings i Joan Teixidor”, que Joan Josep Mayans i Eva Curtó van oferir al Teatre Principal, amb poemes musicats de l'homenatjat.


Aquest era el primer dels esdeveniments commemoratius del centenari del naixement de Joan Teixidor i Comes, l'any 1913. Coincidint amb aquest aniversari i per la relació que el reconegut literat va mantenir amb Olot, la seva ciutat natal, el municipi organitzarà altres actes, com ara una exposició dedicada a la seva vida i obra, titulada “Joan Teixidor: no visqueu més en fragments”, produïda per Arts Santa Mònica i que ha comissariat el professor Sam Abrams, també present en la trobada de dissabte passat. La programació del centenari també inclou la presentació del llibre “Una veu et crida, tota l'obra poètica de Joan Teixidor”, editada per Curbet Edicions, el dissabte 6 d'abril, a la casa Trinchería, a més de recitals, visites guiades i altres propostes que s'aniran anunciant de manera progressiva.

 

Participació