La indústria càrnia i la UVic creen un centre de formació per al sector

La Federació Catalana d’Indústries de la Carn i la Universitat de Vic consitueixen la nova Fundació Privada KREAS, que vol esdevenir un marc de referència. La seu serà a Olot.

NacióLaGarrotxa.cat
29 de gener del 2013
A la signatura de constitució de KREAS, a Olot, hi han participat l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas; l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; el rector de la UVic, Jordi Montaña; el director general de la FUB, Joan Turró; i el president de la FECIC, Jaume Blancafort.
A la signatura de constitució de KREAS, a Olot, hi han participat l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas; l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; el rector de la UVic, Jordi Montaña; el director general de la FUB, Joan Turró; i el president de la FECIC, Jaume Blancafort. | FECIC
A la signatura de constitució de KREAS, a Olot, hi han participat l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas; l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; el rector de la UVic, Jordi Montaña; el director general de la FUB, Joan Turró; i el president de la FECIC, Jaume Blancafort. Foto: FECIC

La Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) i la Universitat de Vic (UVic), mitjançant la Fundació Universitària Balmes, han signat avui a Olot la constitució de la nova Fundació Privada KREAS, que té com a finalitat esdevenir el centre de referència en matèria de formació sectorial càrnia. La FECIC representa el 96% de les empreses càrnies catalanes. A la signatura hi han participat l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas; l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; el rector de la UVic, Jordi Montaña; el director general de la FUB, Joan Turró; i el president de la FECIC, Jaume Blancafort.

Aquest nou centre integral de formació en indústries càrnies i agroalimentàries abastarà la formació continua i ocupacional, donant una especial rellevància a la Formació Professional basada en el model dual, on la cooperació entre empreses i centres docents és fonamental. Aquest sistema busca permetre a l’estudiant compaginar els seus estudis de grau superior amb estades professionals a les empreses del sector. L’objectiu és aconseguir la qualificació dels treballadors del sector per millorar la competitivitat de les empreses càrnies catalanes davant els reptes de futur i per aconseguir-ho aplegarà tot l’itinerari professionalitzador i tots els nivells productius de les empreses del sector.

L’acord permet promoure entorns integrats entre l’empresa, la universitat i la formació professional per facilitar l’ús compartit de recursos humans, materials, serveis i infraestructures.  La UVic, com a entitat referent, vetllarà per la qualitat docent i l’excel·lència acadèmica de tota l’oferta formativa.

La seu de KREAS estarà ubicada a la ciutat d’Olot i es preveu que durant aquest any es despleguin sis centres formatius a Catalunya per donar cobertura al teixit empresarial català.

El Patronat d’aquesta nova Fundació KREAS està format per representants de la indústria càrnia i escorxadors catalans, la FECIC, la FUB, la UVic, l’Ajuntament d’Olot, l’IRTA i pel Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters.
Arxivat a