El PSC Olot es desmarca del partit i recolza la Declaració de Sobirania

El ple de l’Ajuntament olotí aprova per majoria una moció de suport a la resolució del Parlament i l’insta a convocar un referèndum d’autodeterminació.

per NacióLaGarrotxa.cat, 25 de gener de 2013 a les 12:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l’Ajuntament d’Olot va tirar endavant aquest dijous una moció de suport a la Declaració de Sobirania que es va aprovar al Parlament el passat dimecres i on s’afirma que “el poble català és subjecte polític i jurídic plenament sobirà per a decidir per si mateix el seu futur, sense ingerències externes de cap tipus”. El text aprovat pel consistori olotí també insta el Parlament de Catalunya a convocar, “tan aviat com ho consideri”, un referèndum d’autodeterminació. La moció ha estat redactada conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i es distribuirà a tots els ajuntaments, com Olot, que ho desitgin.

La moció es va aprovar amb un ampli consens. Un total de 18 dels 21 regidors del consistori hi van votar a favor: els 10 de CiU, els sis del PSC i els dos d’ERC. Hi van votar en contra els dos regidors de PxC i el del PP.


D’aquesta manera, el PSC d’Olot marca diferències amb la direcció nacional, que va posicionar-se en contra de la Declaració de Sobirania al Parlament, juntament amb Ciutadans i PP. Recordem que la resolució sobiranista al màxim òrgan català va ser aprovada amb els vots de d’ERC, CiU, ICV i part de la CUP.

La moció aprovada a Olot, però, ha estat suavitzada, per tal de poder incorporar el partit socialista. Així, es va suprimir el punt 3, on es declarava que l’Ajuntament treballaria per assolir l’Estat propi, tal com figurava en la moció original de l’AMI i l’ANC.


----------------------------
MOCIÓ DE SUPORT A LA DECLARACIÓ DE SOBIRANIA DEL POBLE DE CATALUNYA I EL PROCÉS DE TRANSICIÓ NACIONAL


Arran de l’aprovació de la Declaració de Sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya per part del seu Parlament, el passat dia 23 de gener de 2013, l’Ajuntament d’Olot
 
MANIFESTA

1.- Que Catalunya s’ha format com a nació al llarg de deu segles, amb una llengua i unes formes de vida pròpies, en l’ordre social i econòmic, en l’ordre intel•lectual i espiritual i en l’ordre jurídic i polític.

2.- Que a conseqüència de la derrota de 1714, les institucions catalanes foren abolides i Catalunya fou annexada “per dret de conquesta” a Castella com a província seva.

3.- Que Catalunya ha resistit l’agressió permanent de l’Estat espanyol durant aquests tres-cents anys i que tots els intents d’encabir i trobar un encaix polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, inclosos els trenta anys d’autonomisme, han fracassat.

4.- Que la pertinença a l’estat limita conscientment les potencialitats del nostre desenvolupament econòmic i cultural, i atempta clarament contra la cohesió de la societat catalana per l’espoli que pateix la nostra nació i per la limitada capacitat de decisió i d’autogovern que permet l’autonomia.

5.- Que després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol de 28 de juny de 2010, s’ha fet del tot evident que només tenim dues vies: o bé desaparèixer com a nació o, per contra, iniciar un procés d’independència que ens porti a la constitució del nostre propi Estat.

6.- Que la manifestació del passat Onze de setembre ha estat el punt culminant d’un procés de presa de consciència i de mobilització sense precedents, que representa l’inici de l’etapa final del procés de independència de Catalunya.

7- Els resultats de les eleccions al Parlament del 25N, a més, han posat de manifest que hi ha una àmplia majoria social disposada a exercir el dret a decidir i a assumir-ne les conseqüències.

8.- Que ha arribat l'hora d'unir esforços per tal que les voluntats actuals a favor de la sobirania s’agrupin i esdevinguin majoritàries per vies democràtiques, com a condició indispensable per exercir el dret d’autodeterminació.

Per tots els fets anteriorment exposats es prenen els següents

ACORDS

1.- Donar el nostre suport a la màxima institució nacional, el Parlament de Catalunya, per l’aprovació de la Declaració de Sobirania del Poble de Catalunya, que explicita que el poble català és subjecte polític i jurídic plenament sobirà per a decidir per si mateix el seu futur, sense ingerències externes de cap tipus. Aprovada per una àmplia majoria parlamentària, la Declaració és transcendental ja que ningú, des de l’estricta aplicació del dret internacional, ja no podrà negar a Catalunya l’exercici del dret a l’autodeterminació.

2.- Instar al Parlament de Catalunya a que convoqui, tan aviat com ho consideri convenient i no més enllà del 2014, el referèndum o consulta perquè el poble català pugui exercir el seu dret de lliure decisió i, si aquesta és la seva voluntat majoritària, que Catalunya esdevingui un nou estat d’Europa.

3.- Notificar aquests acords al president de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya, als diversos grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al president del Govern Espanyol, al president del Congreso de los Diputados, als diferents grups polítics del Congreso de los Diputados, al president del Senado, al president del Parlament Europeu i als diferents grups polítics del Parlament Europeu.

 

Participació