Raguer: «Importar mossens del Congo no soluciona el problema»

"S'hauran d'ordenar homes casats i dones", sosté el monjo de Montserrat.

Bernat Ferrer / ND
22 de gener del 2013
Hilari Raguer.
Hilari Raguer. | Adrià Costa
El monjo benedictí Hilari Raguer sosté que "el que predomina arreu és la descristianització", i busca vies per superar-la. Foto: Adrià Costa.

L'Església catalana pateix tot un seguit de tensions en el seu si que, tot sovint, la porten a preguntar-se com ha de continuar evolucionant. El monjo de Montserrat, doctor en Dret i historiador Hilari Raguer (Madrid, 1928) critica, en la segona part d'una entrevista amb Nació Digital, la política adoptada fins ara d'importar religiosos del Tercer Món que cobreixin la manca de vocacions religioses, dèficit que atribueix a la "descristianització" que pateix el conjunt de la societat catalana i europea.

Per solucionar-ho, veu clar que "s'haurà de conferir més responsabilitats als seglars", ordenant "aquells casats que porten vides cristianes exemplars" i que, més endavant, "també s'hauran d'ordenar dones". Per tant, rebutja frontalment les crítiques dels sectors més espanyolistes del cristianisme català, que sostenen que un retorn a l'ortodòxia nacional-catòlica podria redreçar la situació.

En la primera part de l'entrevista, Raguer veu amb esperança l'actual procés independentista a Catalalunya. De fet, acaba de publicar un llibre més que explícit: Ser independentista no és cap pecat. L'Església i el nacionalisme català (Claret). El monjo sosté que el nacionalisme català ha perseguit la independència "des de sempre, per bé que abans no hi podia somiar, per por".

Llegiu entrevista a Nació Digital, 1

Llegiu entrevista a Nació Digital, 2


Llegi