ERC respon el Consell Comarcal sobre la polèmica de la planta de triatge

Els republicans matisen que no estan en contra de l'equipament sinó només de la seva ubicació a Sant Jaume de Llierca.

NacióLaGarrotxa.cat
21 de gener del 2013
Continua la polèmica per la plata de triatge de Sant Jaume de Llierca. Ara, ha estat el torn d’ERC, que ha respost el vicepresident del Consell Comarcal de la Garrotxa, Josep Berga, que fa uns dies va assegurar que no canviarien la ubicació de l’equipament, ja que havien tramitat el projecte urbanístic de forma pública i transparent i rebutjava haver comès cap il·legalitat.

Ara, els republicans, en un comunicat emès des de la federació de Girona, matisa que ells no estan en contra de la planta, sinó en contra de la ubicació, i demanen que es tinguin en compte les al·legacions que proposa l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca. “Mai s’ha acusat ningú de corrupció, però sí que hem rebutjat els processos seguits. L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca no ha acusat mai de cap presumpte delicte, sinó que ha advertit de possibles incompliments legislatius”, diu la nota.

-------------------------
COMUNICAT ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ERC Girona


Resposta a les declaracions del Consell Comarcal de la Garrotxa referents a la planta de triatge

L’Alcalde de Sant Jaume de Llierca, Ferran Puig, després de les declaracions sorgides la setmana passada del Consell Comarcal de la Garrotxa referents a la planta de triatge vol deixar clar que:

1-     No estem en contra de la planta, sinó en contra de la ubicació. Des de sempre hem qüestionat la necessitat d’aquesta planta, però si informes tècnics avalen la seva necessitat, ho acceptem. Des d’un punt de vista urbanístic i ambiental, considerem que el millor és projectar-ho en sòl industrial (tal i com el Consell va acordar el 2006, i que ara sembla haver oblidat).

2-     Mai s’ha acusat ningú de corrupció, però sí que hem rebutjat els processos seguits. L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca no ha acusat mai de cap presumpte delicte, sinó que ha advertit de possibles incompliments legislatius si s’aprova el projecte tal i com està redactat i ha denunciant unes les pràctiques administratives seguides.

3-     Alcaldes experts en urbanisme i geofísica en referència a l’alcalde de Sant Jaume i alcaldessa de Riudaura. Ens informem i ens assessorem per tirar endavant i trobar la millor solució a les problemàtiques que ens afecten directament.

4-     Lentitud burocràtica. És greu saber que la burocràcia fa que un document tardi més d’un mes i mig a arribar als directors generals un cop enviat, però encara és més greu que es tardi 8 mesos des que es tanca un període d’al·legacions a enviar uns documents que són rellevants per l’expedient ja que durant aquests mesos la Generalitat ha estat treballant ‘d’acord amb el que tenia’ i no pas amb allò que no tenia perquè encara no se li havia tramitat.

És per això que demanem:

- Que es tingui en compte que l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca proposa en les al·legacions al Pla Especial una ubicació alternativa que donaria sortida al excessiu sòl industrial projectat al mateix municipi sense contradir el planejament urbanístic municipal i territorial vigent.

      - Que es tinguin en compte les recomanacions que la Generalitat va fer en la   tramitació de l’Avanç de Pla on proposaven d’ubicar la planta dins del polígon.

-        Que la cooperació entre institucions públiques i la participació del territori en aquest tipus de decisions sigui lleial, real i efectiva.