Mas-Colell: «o el reconeixement nacional o la decadència»

Redacció
05 de novembre del 2012
Mas-Colell, durant la trobada amb empresaris Foto: Joan Guirado

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha afirmat davant una seixantena d'empresaris de la Garrotxa que "si no treballem pel reconeixement nacional, ens espera la decadència", ja que, segons el titular d'Economia "l'estat espanyol seguirà menyspreant el paper de Catalunya dins Espanya". Per Mas-Colell, "som un motor per Espanya, però no pintem res". Per aquest motiu, el conseller avisa que "ara Catalunya necessita tenir les mans lliures perquè l'Estat Espanyol frena el creixement de la indústria, l'economia, la cultura i la societat catalana". Mas-Colell ha recordat que "Catalunya ha estat 30 anys col·laborant amb Espanya, sense tenir retorn". Sobre les inversions a Catalunya en infraestructures, una de les demandes més importants del sector empresarial, el conseller ha afirmat que "obres com la N-ll o el corredor mediterrani ens les podríem pagar nosaltres si disposéssim dels nostres impostos". 
 
Andreu Mas-Colell ha advertit als empresaris que "el camí cap a l'estat propi no serà fàcil" recordant-los, però, que "no hi ha arguments en contra que siguin vàlids". En aquest sentit, ha demanat que el procés sigui "lliure de dramatismes" i ha encoratjat als empresaris a treballar per superar la recessió, afirmant que "l'any vinent serà dur" i que "una possible remuntada no s'espera fins el 2014".
 
Una llei "exòtica i endarrerida"
 
Durant la trobada amb empresaris garrotxins, Mas-Colell, ha opinat que "la llei estatal d'universitats perjudica les universitats catalanes" que, al seu parer, són "molt més avançades que les espanyoles". El conseller assegura que la llei és "exòtica i endarrerida", posant com a exemple el lideratge de Catalunya en temes de recerca, un àmbit on l'estat espanyol no hi ha interferit i "Catalunya ha tingut les mans lliures per aplicar polítiques pròpies".
Arxivat a